Redactia.ro
Home » Știri » De azi intră în vigoare măsura dispusă de autorități. Unde sunt obligați bucureștenii să poarte mască?

De azi intră în vigoare măsura dispusă de autorități. Unde sunt obligați bucureștenii să poarte mască?

Masca de protecție

Noi măsuri pentru protecția împotriva infectării cu coronavirus. De marți, se aplică noi reguli pentru cetățenii din Capitală, care trebuie să poarte masca de protecție în mai multe zone în care până acum aceasta nu este obligatorie.

Unde sunt obligați locuitorii Capitalei să poarte masca

Anunțul a fost făcut luni, de către purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Mariana Stancu-Ţipişcă, care a atras atenția că de marți toți cetățenii care se plimbă prin Centrul Vechi trebuie să poarte masca de protecție. Astfel, toată zona pietonală din centrul Capitalei este una cu obligativitate de purtare a măștii. Măsura este în vigoare pe tot parcursul zilei, fără anumite intervale orare. Cei care vor să nu poarte masca în centrul Capitalei au o singură soluție: să o poarte până se așază la masă, la o terasă.

De asemenea, masca de protecție va fi obligatorie și în piețe, în târgurile de orice fel sau în expoziții. Atât comercianții, cât și clienții trebuie să le poarte.

Masca de protecție, obligatorie în stațiile de transport în comun

O altă zonă în care s-a decis ca masca de protecție să fie obligatorie este în toate stațiile de autobuz, tramvai sau troleibuz, dar și în toate gările și stațiile CFR.

„S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, în târguri şi în expoziţii, pe toată durata desfăşurării expoziţiei, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii în staţiile STB,  în gări, staţii CFR, peroane, autogări, staţii de auto, taximetre ”, a spus Mariana Stancu-Ţipişcă.

Masca de protecție este obligatorie și în cadrul spectacolelor sau festivalurilor, iar potrivit legii, organizatorii de evenimente sunt obligați să le pună la îndemână măști de protecție tuturor participanților. Decizia Comitetului Municipal pentur Situații de Urgență intră în vigoare de marți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: