Redactia.ro
Home » Știri » De ce aprobări ai nevoie în cazul în care vrei centrală termică pe gaz la bloc. Lista completă!

De ce aprobări ai nevoie în cazul în care vrei centrală termică pe gaz la bloc. Lista completă!

De ce aprobări ai nevoie în cazul în care vrei centrală termică pe gaz la bloc. Lista completă!

În cazul în care dorește să ai o centrală termică pe gaz la loc, trebuie să știi de ce ai nevoie ca să obții acest lucru. Iată de ce aprobări ai nevoie în cazul în care vrei centrală termică pe gaz la bloc!

De ce aprobări ai nevoie în cazul în care vrei centrală termică pe gaz la bloc. Lista completă!

Cu siguranță te-ai saturat să ai probleme cu căldura și apa caldă la bloc și îți dorește o centrală termică pe gaz. Dacă te-ai hotărât să treci la fapte, trebuie să știi că acest lucru necesită timp și în plus, nu se mai pot instala centrale termice în orice zi a anului. Poți strânge însă toate informațiile pentru că vei avea nevoie de ele.

În primul rând, trebuie să ai în vedere actele care sunt necesare și pașii ce trebuie urmați. Este imperios necesar să obținem acordul de proiect al distribuitorului de gaz. Pentru a face lucrul acesta sunt necesare urmatoarele: cerere de acces la sistemul de distribuție gaze naturale, formular tip cu acordul investitorilor inițiali ai coloanei de gaz, adică vecinii care au deja instalată o centrală termică, dar și acordul asociației de proprietari, actul de proprietate și acordul coproprietarilor, copia carților de identitate ale coproprietarilor.

După procurarea acestor acte, toți pașii necesari obținerii acordului distribuitorului de gaz vor fi parcurși de o firmă autorizată ANRE, firmă care se ocupă și de proiectarea și executarea lucrării de utilizare a gazelor naturale. Nu se oprește aici – urmează depunerea cererii de debransare catre furnizorul de agent termic. Poți face lucrul acesta prin e-mail si primesti imediat numar de inregistrare. Este bine de știut că în aproximativ 10 zile, de la depunerea cererii de debranșare, soseste si mesajul cu actele necesare debransarii.

Și pentru aceasta este nevoie de acordul vecinilor, acordul asociatiei de proprietari si un proiect de debransare, executat de o firma specializata. Firma care intocmeste proiectul de debransare se ocupa si de depunerea tuturor actelor, iar tu ca proprietar nu mai ai altceva de facut decat sa achiti la final taxa de debransare care este in functie de numarul de calorifere din casa. Toate acestea fiind finalizate, esti scos din evidentele lor si de la plata la pausal. De aici încolo ai liber pentru centrala termică pe gaz.

Cei care vor să-și monteze centrale termice în perioada tomană-iarnă nu vor avea voie

Conform Legii 123 din 2012, cei care vor să își monteze centralele termice în apartamente în perioada toamnă-iarnă, nu vor avea voie. Motivul pentru care este ilegal să se introducă centralele termice în această perioadă, este faptul că rețeaua de calorifere este deja încărcată.

Așadar, cei care vor să-și monteze centrală, trebuie să acționeze primăvara, atunci când va fi sistată furnizarea de căldură în sistem centralizat. De asemenea, persoanele care vor să-și instaleze propria centrală în apartament, după terminarea sezonului prevăzut de lege, sunt nevoiți să obțină acordul de proiect al distribuitorului de caz.

Pentru a primi acest acord, doritorii vor avea nevoie de o cerere de acces la sistemul de distribuție gaze naturale, un formular tip cu acordul investitorilor inițial ai coloanei de gaz, adică vecinii care au instalată o centrală termică. Totodată, au nevoie de un acord al asociației de proprietari, actul de proprietare și acordul coproprietarilor, copia cărților de identitate ale coproprietarilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: