Redactia.ro
Home » Monden » De ce are Gigi Becali un tunel secret în palatul său? Cum a luat naștere acesta

De ce are Gigi Becali un tunel secret în palatul său? Cum a luat naștere acesta

GALERIE FOTO (3) De ce are Gigi Becali un tunel secret în palatul său

De ce are Gigi Becali un tunel secret în palatul său? Deși nu multă lume știe acest lucru, afaceristul din Pipera are un tunel secret în palatul său din apropiere de Calea Victoriei. Ceea ce mulți nu știu este faptul că acesta cuprinde o poveste unică legată de istoria României.

De ce are Gigi Becali un tunel secret în palatul său? Cum a luat naștere acesta

De ce are Gigi Becali un tunel secret în palatul său? Gigi Becali este unul dintre cei mai cunoscuți și bogați afaceriști din București. Acesta deține un palat în adevăratul sens al cuvântului
în apropiere de Calea Victoriei. Cu toate astea, puțini sunt cei care știu că acesta are o poveste unică legată de istorie României. Imobilul situat în centrul Capitalei are și un tunel secret făcut de Carol al II-lea. Inițial, palatul lui Becali s-a numit Casa Manu-Auschnitt. În 1900, terenul dintre Piața Victoriei și azi Șoseaua Aviatorilor era plin de salcii sălbatice, dar ulterior a devenit Parcul Filipescu, un fel de cartier de lux destinat moșierilor din acea vreme.

În acele vremuri, printre mulți alții care locuiau în cartier se afla și familia avocatului Iancu Manu, căsătorit cu Zeta Cantacuzino, fiica fratelui lui Cantacuzino Nababul. Acesta a construit palatul din zestrea soției sale, iar în 2006 a fost cumpărată de latifundiarul din Pipera. „Este copiată după Muzeul Rodin din Paris și e una dintre cele cinci-șase case foarte frumoase care au mai rămas din Bucureștiul de altă dată, pe lângă Casa Oamenilor de Știință (COȘ) din Lahovari, Palatul Cantacuzino, Ambasada Poloniei”, a spus Ion Varlam, rudă îndepărtată cu foștii proprietari.

Palatul lui Becali

La acea vreme existau zvonuri că Auschnitt era sfătuitorul pe probleme financiare ale Elenei Lupescu, iubita lui Carol al II-lea, iar de aici se trăgea și legendele care înconjoară PalatuL, și anume că acesta venea în secret la Elena. Un arhitect a confirmat faptul că turnul era folosit de Carol pentru a merge la amantă.

Tunelul este complet funcțional

Arhitectul Camil Rpguski, fost angajat de afaceristul din Pipera să se ocupe de restaurarea casei, i-a dat dreptate lui Becali. „Tunelul era pentru Lupeasca, desigur. El duce la o casă care a fost tot a lui Auschnit și pe care acesta a pierdut-o la cărți în favoarea lui Carol. Despre veşnic îndrăgostitul şi nesăbuitul Carol s-a spus că ar fi fost bolnav de priapism, o boală foarte rară din cauza căreai avea un apetit sexual ieşit din comun. Despre provocatoarea Elena s-a spus că ar fi fost singura care a putut potoli poftele carnale ale principelui, fiind ea însăşi o femeie de moravuri uşoare”, a spus acesta.

Carol si Elena Lupescu

Gigi Becali a dat ordine ca tunelul să fie complet funcțional, fiind montată o ușă metalică cu clanțe aurite, în ton cu restul palatului. Arhitectul Roguski a mai spus că tunelul este complet funcțional chiar și în ziua de azi și că este dotat cu lumină electrică. Înainte să cumpere Becali palatul, intrarea în tunel era aproape astupată de pietrele care se prăbușiseră peste ea, dar milionarul a vrut cu orice preț ca acesta să fie din nou folosit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: