Redactia.ro
Home » Știri » De ce boală suferă Delia! Cum a afectat-o acest sindrom pe cântăreață

De ce boală suferă Delia! Cum a afectat-o acest sindrom pe cântăreață

De ce boală suferă Delia! Cum a afectat-o acest sindrom pe cântăreață

De ce boală suferă Delia! Artista a dezvăluit pe rețelel de socializare o informație personală despre starea ei de sănătate. 

De ce boală suferă Delia

Delia Matache este una dintre cele mai îndrăgite artiste din România. Cântăreața este cunoscută pentru faptul că este sinceră și spune lucrurilor pe nume. Recent, aceasta a împărtășit cu fanii ei o informație personală, mai exact de ce boală suferă.

De ce boală suferă Delia! Aceasta a postat pe rețelele de socializare faptul că ar suferi de misofonie, un sindrom care ar avea și un factor declanșator, și anume zgomotul produs de anumite acțiuni ale oamenilor, mâncatul, respiratul, mestecatul, căscatul și fluieratul. Alteori, factorul declanșator poate fi cauzat de mici mișcări repetitive, când cineva care se foiește întruna, bâțâie din picioare sau te “atinge” in mod constant pentru a îți capta atenția.

O stare avansată ar putea provoca crize, iar simptomele bolii, aflată în stare incipientă, sunt anxietate, disconfort, dezgust, dar și nevoia ca persoana respectivă să se îndepărteze de lângă factorul care cauzează toate aceste zgomote amintite mai sus.

Ce este misofonia

Numele a apărut în anul 2001, iar afecţiunea mai este cunoscută şi ca sindromul sensibilităţii la sunete, fiind atât de ordin fizic, cât şi psihic. În urma unui studiu s-a descoperit că persoanele care suferă de misofonie au o structură diferită a creierului care reacţionează atipic la auzul acestor sunete.

De ce boală suferă Delia! Această hipersensibilitate poate apărea în viaţa de zi cu zi cu zi, provocând astfel anxietate, furie sau chiar stări de panică. Mai mult, poate duce la izolare şi depresie. Cercetătorii vorbesc despre această afecţiune ca fiind relativ nouă, neexistând criterii concrete pentru a fi diagnosticată.

La persoanele care suferă de misofonie şi experimentează această situaţie, pielea se face ”de găină”, apare o stare de agitaţie, iar acestea îşi doresc ca sunetul să se oprească imediat. Un fel de tsunami de răspunsuri negativeş are loc instant, sentimentele sunt extrem de complexe şi persoana simte nevoia ca acel sunet să dispară.

Cercetătorii nu ştiu care ar putea fi cauzele acestei afecţiuni, dar se pare că apare deseori în cazul persoanelor care suferă de tulburare obsesiv-compulsivă (OCD), tulburări de anxietate, sindromul Tourette.

De exemplu, o persoană care suferă de această afecţiune poate avea simptome similare celor din anxietate: inima începe să-i bată cu putere, transpiră etc. În ani, persoanele care sufereau de misofonie se confruntau şi cu anxietate, fobii şi alte tulburări, doar că misofonia este unică în felul său, având următoarele caracteristici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: