Redactia.ro
Home » Știri » De ce e important sa folosesti platforme online certificate?

De ce e important sa folosesti platforme online certificate?

Odata cu aceasta dezvolta accentuata a tehnologiei, foarte multe activitati pe care le facem zilnic au fost introduse si in online. Si aici putem mentiona comunicarea cu alte persoane, cumparaturile online, accesarea unor servicii bancare, distractia la cazinouri online sau participarea la jocuri virtuale.

Tocmai datorita acestui aspect, este foarte important sa folosim doar platforme online certificate, legale si cu tehnologii avansate de securitate pentru a ne proteja datele confidentiale. O platforma care este certificata asigura faptul ca aceasta functioneaza dupa niste reguli stricte de securitate, iar in acest articol vom vedea de ce este important sa alegem doar platforme online de incredere atunci cand vrem sa exploram mediul virtual.

Cum afli ca o platforma online este certificata?

Si daca tot am mentionat in introducerea acestui articol de activitatea de cazino care a migrat si online, incep fix cu acest lucru.

Iti poti da seama foarte simplu care sunt aceste cazinouri online legale in Romania. In primul rand, acestea trebuie sa detina o licenta de functionare valida emisa de catre Oficiul National pentru Jocuri de Noroc din Romania, licenta care trebuie sa fie afisata pe pagina principala a cazinoului. Acesta este de obicei afisata in josul paginii si trebuie sa contina numarul de licenta si perioada de valabilitate.

De asemenea, mai poti vedea ce cazinouri online sunt complet legale la noi in tara accesand site-ul ONJN.

Atunci cand accesezi o platforma online, indiferent ca vorbim de platforme de cazino sau platforme de cumparaturi, jocuri sau altele, e foarte simplu sa-ti dai seama daca aceasta este securizata. Atunci cand ti se deschide pagina, aceasta ar trebui sa contina in adresa terminatia: „https”. Acel „s” arata faptul ca platforma detine un certificat SSL (Secure Socket Layer) si ca toate datele transmise prin intermediul acelei platforme sunt criptate.

De asemenea, o platforma online certificata ar trebui sa contina pe pagina principala siglele autoritatilor care au autorizat functionarea acesteia. Si aici ne referim la organizatii nationale si chiar internationale.

Cum te protejeaza platformele certificate in mediul online

Asa cum spuneam si putin mai sus, atunci cand folosesti o platforma online, indiferent de domeniu, trebuie sa fii sigur ca aceasta protejeaza datele tale confidentiale.

In primul rand, aceasta ar trebui sa protejeze datele confidentiale si financiare respectand programul GDPR pentru protectia datelor cu caracter personal. GDPR se asigura de faptul ca datele sunt stocate in siguranta si ca nu sunt accesate sau vandute catre alte persoane, fara ca tu sa iti dai acordul.

Daca pe platforma pe care o utilizezi ai posibilitatea de a face si tranzactii financiare, platformele online care te protejeaza ar trebui sa aibe introdus programul 3Dsecure pentru carduri bancare. Acesta ofera o protectie suplimentara atunci cand faci plati online.

Beneficiile de a folosi o platforma legala

Atunci cand folosesti o platforma legala si certificata, ai mai multe avantaje. Iata cateva dintre acestea:

  • Esti in siguranta – iti spuneam putin mai sus ca platformele online trebuie sa fie reglementate de catre autoritati pentru a functiona legal. Acestea trebuie sa aiba integrate protocoale de securitate si sa-si dea acordul sa fie supuse unor audituri, pentru a se asigura faptul ca datele tale confidentiale sunt in siguranta.
  • Platformele online de top sunt supuse unor teste periodice, astfel ca tu sa poti fi sigur ca ai parte de cele mai bune servicii, indiferent ca vorbim de platforme de shopping online sau platforme de streaming vide (Youtube, Prime, Twitch, etc).
  • Poti recupera bani – daca faci o achizitie pe o platforma legala si certificata, in cazul in care intampini o anumita problema cu un produs sau serviciu, poti solicita rambursarea banilor sau chiar despagubiri. O platforma online legala trebuie sa respecte legislatia in vigoare si dreptul consumatorilor.

Cum te poti proteja singur de fraude online

Atunci cand navighezi online, te poti proteja singur de eventualele fraude online. Iata cum:

  1. Actualizeaza la zi sistemul de operare si browser-ul pe care il folosesti. Asa poti fi sigur de faptul ca esti mult mai protejat, deoarece atacurile cibernetice vizeaza in primul rand sisteme de operare si browsere vechi.
  2. Foloseste doar parole puternice – iti recomand sa nu-ti setezi parole cu numele unor persoane apropiate, numele masinii tale, a animalului tau sau alte chestii de genul. Foloseste parole care contin atat litere mari cat si litere mici, dar si caractere speciale.
  3. Foloseste autentificarea in 2 pasi – astfel ai o securitate sporita datorita faptului ca trebuie sa aprobi conectarea de pe un alt dispozitiv, chiar daca o alta persoana iti stie parola de acces.
  4. Si nu in ultimul rand, verifica daca platforma online este securizata. Asa cum iti spuneam si putin mai sus in acest articol, o platforma sigura ar trebui sa contina in adresa web caracterele „https”. Iti recomand de asemenea sa eviti site-urile online care au greseli de scriere sau care contin adrese web dubioase.

Concluzie

In concluzie, cu ajutorul tehnologiei, avem acum in online acces la majoritatea activitatilor pe care le facem si zi de zi, inclusiv: lucratul de acasa (remote), activitati de sport (cu ajutorul consolelor cu jocuri bazate pe realitatea virtuala), shopping online sau chiar jucat la cazinouri noi, fara a te mai deplasa fizic la anul.

Insa este esential sa folosesti doar platforme online certificate si legale, pentru a nu pune in pericol datele tale personale si financiare in pericol.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect