Redactia.ro
Home » Monden » De ce nu a vrut Alex Dima să se facă preot: ”N-am vrut să fiu un preot mai puțin bun”

De ce nu a vrut Alex Dima să se facă preot: ”N-am vrut să fiu un preot mai puțin bun”

De ce nu a vrut Alex Dima să se facă preot: ”N-am vrut să fiu un preot mai puțin bun”

Alex Dima este cunoscutul reporter de la ”România, te iubesc!” și dacă mulți îl știu de la televizor, ei bine, puțini sunt cei care știu că acesta urma să fie preot. Ce anume l-a făcut să se răzgândească?

De ce nu a vrut Alex Dima să se facă preot

Alex Dima, în vârstă de 44 de ani, este reporterul emisiunii ”România, te iubesc”, un proiect pe care îl iubește și pentru care muncește foarte mult. El a lăsat teologia pentru jurnalism și este mult mai fericit acum, pentru că știa că nu putea face față unei misiuni atât de importante precum aceea de a fi preot.

Invitat la podcast-ul lui Cătălin Măruță, Alex Dima a povestit cum a ajuns să facă Teologia și care este de fapt motivul pentru care a renunțat la a merge mai departe în acest domeniu. Se pare că decizia a luat-o pe parcursul timpului, nu dintr-o dată.

Alex a început de mic să meargă la biserică, fiind influențat de bunica lui. La vârsta de 3 ani, Alex Dima deja înțelegea și lua parte la slujbele preoților din sat. Timpul a trecut, iar ideea de a merge pe acest drum s-a înrădăcnat și mai mult, astfel că, acesta a ales să meargă la Seminar când a venit vremea să plece la liceu, iar de acolo a ajuns să termine și Facultatea de Teologie. Nu a continuat acest drum, însă nu regretă. Este conștient că a făcut alegerea potrivită pentru el.

”Preoția este foc, este misiune, nu este o meserie. Din păcate sau din fericire, nici nu știu cum să o dau, avem și preoți buni și preoți mai puțini buni. Și m-am temut să nu fiu un preot mai puțin bun”, a declarat Alex Dima la Cătălin Măruță la podcast.

Soția lui Alex Dima a fost diagnosticată cu cancer

Alex Dima a trecut prin momente cumplite atunci când soția lui a fost diagnosticată cu cancer, la doar un an de la nașterea fiice sale. Și-a dus soția la cei mai buni medici din Austria, însă cumplita boală a fost mult mai puternică decât ea.

Alex a rămas văduv la 6 ani de la aflarea veștii și singurul său sprijin este fiica pe care o au împreună, care acum are vârsta de 12 ani, pentru care a luptat până în ultima clipă.

”Boala asta se dezvoltă fără să știi. Când am aflat a fost prea târziu, mult prea târziu. Am fost un pic supărat pe Dumnezeu, dar nu am vrut să fiu foarte supărat pentru că știam că ea s-a dus acolo la El și aș putea să-i stric ei ploile acolo sus, fiind eu supărat aici jos”, a declarat Alex Dima într-un interviu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: