Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce nu avea nevoie Nicolae Ceaușescu de acte sau bani?

De ce nu avea nevoie Nicolae Ceaușescu de acte sau bani?

nicolae-ceausescu

Cu toate că au trecut decenii de la moartea dictatorului încă se vorbește despre obiceiurile acestuia. “Tovarășul” avea atâta putere în statul comunist încât actele sau banii nu îi foloseau în țară.

Nimeni nu l-a văzut pe Nicolae Ceaușescu cu bani sau măcar un portofel la el. Se spune că acesta nici măcar actele de identitate nu le ținea asupra lui.

De ce nu avea nevoie, Nicolae Ceaușescu de bani și acte?

Marin Neagoe, șeful Direcției a – V-a a Securității îl însoțea în permanență pe Ceaușescu și a explicat de ce nu avea nevoie de nimic la el, într-un interviu pentru adevărul.ro

„Nu l-am văzut niciodată pe Ceauşescu cu bani la el. Nu avea niciodată nevoie de bani, nici în ţară şi nici în vizitele externe pe care le făcea. El mânca la Gospodăria de Partid, avea frizer, croitor, tot ce-i trebuia, deci n-avea el nevoie de bani. La restaurant n-a fost niciodată, toată viaţa lui, deci n-a avut de plătit vreo notă”.

Situațile când familia Ceaușescu folosea actele

Singurele situații în care familia Ceaușescu avea nevoie de pașaport erau momentele când părăseau țara în interes de serviciu. Aceștia erau scutiți de plata chiriei sau transportului, în puținele cazuri în care familia alegea transportul în comun.

Nicolae Ceaușescu a fost președintele Republicii Socialiste România din 1965 până în 1989, când a fost asasinat. În anul 1984 Ceaușesu nici nu avea cel mai mare salariu din țară, era plătit cu 15.000 de lei, echivalent cu 500 de dolari, la momentul respective.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: