Redactia.ro
Home » Știri » Secretul pe care Nicolae Ceaușescu l-a vrut mereu ascuns

Secretul pe care Nicolae Ceaușescu l-a vrut mereu ascuns

Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceauşescu făcea greşeli gramaticale? A fost condamnat la închisoare? Singurul român care s-a plimbat în caleaşca reginei Elisabeta? Eşti pe cale să afli cele mai fascinante lucruri despre Ceauşescu.

Fiind conducătorul ţării între 29 aprilie 1974 şi până în 22 decembrie 1989, te-ai fi aşteptat probabil ca acesta să fie unul dintre cei mai deştepţi oameni la momentul acela, dar uite că şi acesta era om şi , deşi dorea să impună ordine şi respect, mai făcea uneori câteva greşeli gramaticale. Ceauşescu a avut un impact uriaş asupra României ca şi preşedinte, dar şi ca General PCR până în 1989, când a fost executat alături de soţia sa.

Sunt sigură că puţini dintre voi ştiu că preşedintele ţării avea doar patru clase, ceea ce explică greşelile pe care le făcea, însă, deşi nu avea multă şcoală, acesta avea un scris extrem de îngrijit, ceea ce e uimitor!

Nicolae Ceauşescu a studiat şcoala primară la Scornicesti, şcoala din satul său natal. Acesta era sărac şi nu avea cărti sau pantofi cu care să meargă la şcoală, aşa că se ducea desculţ. S-a spus de multe ori despre acesta că era analfabet, însă avea un scris îngrijit, deşi făcea foarte multe greşeli gramaticale.

Primul document scris de mână a lui Nicolae Ceauşescu este o declaraţie din anul 1936, deoarece acesta fusese acuzat de găsirea unor broşuri bolşevice şi instigarea la revoltă în casa patronului său, Vladimir Tarnowski. Sunt multe greşeli gramaticale precum verbul “a esi” în loc de “a iesi”, “mam” în loc de “m-am” sau “neam” în loc de “ne-am”. Ȋn unle propoziţii se pot găsi şi 4 greseli gramaticale. Ȋn ciuda tuturor greşelilor, Nicolae a scris lizibil şi fără tăieturi.

Ce nu se știa despre Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceauşescu a fost arestat de cinci ori şi strânsese 7 ani de inchisoare până la vârsta de 26 de ani. Prima dată a fost arestat la 15 ani după ce devenise membru al Uniunii Tineretului Comunist în România, lucru care era ilegal, şi a provocat agitaţie comunistă în timpul unei greve. Din aceeaşi cauză a fost arestat de încă trei ori. Astfel, devine cunoscut drept “agitator comunist periculos”, urmând să fie condamnat la închisoare din nou în 1936.

A fost eliberat în 1938, însă în 1940 este arestat din nou. Ȋn aceşti 2 ani de libertate Ceauşescu o întâlneşte pe Elena Petrescu, viitoarea lui soţie.

Ȋn anul 1978, sotii Ceauşescu au fost primiţi în Marea Britanie de Regina Elisabeta a II-a. Au fost conduşi cu trenul regal de la aeroport şi întâmpinaţi cu un covor roşu. Plecarea spre Buckingam Palace, a fost una specială, iar cei doi soţi au mers cu caleaşca regală. Deşi presa şi lumea a avut o reacţie extrem de bună, regina a povestit mai apoi că Nicolae Ceauşescu a fost invitat doar în interese economice si că regina avea o anumită antipatie faţă de el.

Acestea sunt câteva lucruri interesante despre cel mai controversat preşedinte al României pe care sunt convinsă că nu le ştiai şi care te vor ajuta să înţelegi evoluţia şi comportamentul acestuia mai bine.

Loading...