Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu e bine să te saluţi cu pumnul? Metoda contraindicată total de medicul Adrian Streinu Cercel, pe vreme de pandemie de coronavirus

De ce nu e bine să te saluţi cu pumnul? Metoda contraindicată total de medicul Adrian Streinu Cercel, pe vreme de pandemie de coronavirus

Adrian Streinu

Medicul Adrian Streinu Cercel a emis o avertizare pentru toți românii. Aceștia trebuie să aibă mare grijă la felul în care se salută, pentru că altfel, este o șansă mare să contractăm coronavirusul. Astfel, profesorul a explicat ce se întâmplă, de fapt, atunci când ne salutăm cu pumnul.

Adrian Streinu Cercel avertizează! De ce nu trebuie să ne salutăm cu pumnul

Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat că nu trebuie să ne salutăm folosindu-ne de pumn, pentru că efectul va fi același ca atunci când am da efectiv mâna. Microbii se transferă cu ușurință în acest fel.

”Nu vă mai salutați cu pumnul, pentru că e contraindicat, deoarece microbii de pe mâna partenerului ajung pe față. Puteți duce mâna la inimă sau puteți să dați din cap, obțineți același lucru” spune profesorul Adrian Streinu Cercel.

Profesorul a continuat pledoaria sa și a explicat faptul că este contraindicat să ne salutăm cu pumnul, deoarece microbii pot ajunge foarte ușor pe fața noastră și ne putem îmbolnăvi extrem de ușor. Astfel, specialistul ne-a sfătuit să ne salutăm, pentru siguranța tuturor, dâns din cap, fără să mai facem vreun tip de contact.

”Avem tendința să facem un gest simplu, să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea, este contraindicat, pentru că în momentul în care faceți asta luați de pe mâna pertenerului microbii, iar următoarea mișcare este să îi puneți în palmă, în căușul palmei, iar de aici până la față nu mai e decât un pas. Sfatul meu direct este să schimbați modalitatea de salut. Puteți face așa (mâna dusă la în dreptul inimii – n.r.) sau pur și simplu puteți să dați din cap și obțineți același lucru”, adaugă Streinu Cercel.

Adrian Streinu Cercel: „Suntem într-o situație critică”

Medicul a vorbit și despre faptul că în țara noastră situația s-a agravat mult, iar acum riscul mare este că virusul poate fi luat chiar de la cineva din familie.

”Suntem într-o situație cât se poate de critică în țară, respectiv în plină pandemie cu SARS-COV2, care dă această boală nenorocită, COVID-19. Dorința mea cât se poate clară e să văd cât mai puțini pacienți. Ca atare, rugămintea mea este să vă feriți cât mai mult să vă contactați între dvs, inclusiv în familie. Există un risc mare în acest moment să vă infectați în familie”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Mai mult, acesta a avertizat că vom avea câte 10.000 de cazuri pe zi, dacă oamenii nu respectă regula purtării măștii de protecție.

„Dacă lumea nu înţelege să poarte mască, dacă lumea nu înţelege că aceste reguli minime de igienă sunt cele care fac diferenţa, atunci săptămâna viitoare vom avea în jur de 10.000 de cazuri, lejer. Eu cred că această regulă de purtare a măştii ar trebui impusă de dimineaţă şi până seara. Masca este suficientă. Uitaţi-vă la modelul Melbourne care spune că dacă te simţi răcit, du-te repede la cel mai apropiat centru de teste, te testezi şi te duci înapoi acasă. Dacă simţi că-ţi este prejudiciat salariul, eşti pasibil să primeşti 450 de dolari drept recompensă” a spus medicul la Antena 3.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: