Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce nu trebuie să lipsească rodia de pe masă de Revelion? Mulți români țin cont de această superstiție

De ce nu trebuie să lipsească rodia de pe masă de Revelion? Mulți români țin cont de această superstiție

Am toți cunoștință de tradiția de a mânca struguri în noaptea dintre ani pentru a avea noroc și belșug în anul ce urmează, însă te-ai întrebat vreodată de ce se mănâncă rodie în noaptea de Revelion? Iată de ce, în unele țări, această tradiție presupune consumul boabelor de rodie în cea mai importantă noapte din an.

De ce nu trebuie să lipsească rodia de pe masă de Revelion

Noaptea de Revelion aduce cu sine o serie de obiceiuri și tradiții, de la purtarea accesoriilor roșii pentru a atrage norocul în anul care vine, până la consumul anumitor alimente în timpul nopții, pentru a asigura succesul în noul an. Iată care sunt explicațiile din spatele acestor obiceiuri și de ce se mănâncă rodie în noaptea de Revelion în unele țări, alături de alte tradiții care persistă în noaptea dintre ani.

De ce se mănâncă rodie în noaptea de Revelion în unele țări? În Turcia, rodia este nelipsită de pe mesele organizate pentru sărbători. Preparată într-o varietate de rețete culinare sau consumată în stare pură, rodia este unul dintre cele mai populare fructe consumate în noaptea de Revelion.

Forma rodiei, care amintește de o inimă, aduce cu sine o semnificație specială. Se spune că cei care consumă rodie în noaptea de Revelion vor avea o viață lungă și sănătoasă, ferită de boli și necazuri. Mai mult decât atât, fiecare rodie conține multe semințe, ceea ce duce la ideea de bogăție, belșug și prosperitate. Conform tradiției, consumând rodii în noaptea de Revelion, vei avea parte de un an bun din punct de vedere financiar și vei culege roadele așteptate cu nerăbdare. În alte țări, rodia este folosită în diverse preparate cum ar fi salate, mâncăruri, sosuri, prăjituri, cocktail-uri sau chiar sucuri naturale.

Alte obiceiuri culinare din noaptea de Revelion în lume:

Spania: Tradiția celor 12 boabe de struguri consumate în noaptea de Revelion este originară din Spania și poartă numele de „las doce uvas de la suerte”. Conform acestei tradiții, înainte ca ceasul să bată miezul nopții, pe 31 decembrie, spaniolii și vorbitorii de limba spaniolă din întreaga lume trebuie să consume 12 boabe de struguri. Se spune că această tradiție le aduce prosperitate și noroc în noul an.

Mexic: Pe masa de Revelion din Mexic, nu lipsește preparatul tradițional numit Tamale, făcut din aluat de făină de porumb, umplut cu carne sau brânză. Tamale este considerat un preparat cu mare importanță în această noapte, deoarece se spune că cei care îl mănâncă vor avea un an plin de noroc.

Olanda: Oliebollen este un preparat specific olandez, reprezentând mici bile de aluat asemănătoare gogoșilor umplute cu stafide sau coacăze, dar și cu ciocolată sau alte fructe, prăjite și servite în noaptea de Revelion alături de un pahar de șampanie.

Norvegia și Danemarca: Kransekage este un desert popular consumat în cantități mari în noaptea de Revelion, fiind alcătuit din prăjituri de marțipan aranjate sub forma unui turn și înconjurate de o sticlă de vin sau Aquavit, o băutură distilată din cartofi specifică zonei.

Bulgaria: Banista, o prăjitură rotundă cu umplutură variată, este consumată în noaptea de Revelion și simbolizează încheierea unui an și începutul altuia.

Ce aduce noroc în alte țări

China: Consumul de tăieței lungi este tradițional în China în noaptea dintre ani, deoarece se crede că aceștia aduc longevitate. În această noapte, se consumă și pește în cantități mari, deoarece acesta este considerat un simbol al abundenței și norocului.

Europa: În multe țări din Europa, se consumă legume verzi în noaptea de Revelion pentru a asigura norocul și prosperitatea în noul an. Lintea este de asemenea un aliment popular în Italia, deoarece se aseamănă cu monedele și simbolizează bunăstarea financiară.

România: Carnea de porc este nelipsită de pe mesele de Revelion în multe țări europene, inclusiv în România. Consumul unui preparat pe bază de carne de porc se asociază cu progresul și succesul în noul an, deoarece animalele nu merg niciodată cu spatele.

Aceste tradiții culinare variate din întreaga lume adaugă un farmec special sărbătorilor de Revelion și aduc speranță pentru un an nou plin de noroc și prosperitate. Astfel, să nu ne mirăm când vom vedea rodii și alte alimente neobișnuite în meniurile din noaptea de Revelion, pentru că fiecare cultură are propriile sale obiceiuri și credințe legate de modul în care aceste alimente pot aduce noroc și bucurie în noul an. La mulți ani cu bucurie și prosperitate!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: