Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce să mergi imediat la doctor dacă ai dureri de spate. Medicii trag un semnal de alarmă

De ce să mergi imediat la doctor dacă ai dureri de spate. Medicii trag un semnal de alarmă

Durerile de spate, cauze și tratamente specifice. Nu arată întotdeauna o afecțiune a oaselor

Dacă ai experimentat vreodată dureri intense de spate, trebuie să știi că acesta poate fi un semnal clar că trebuie să consulți neapărat un medic. Ignorarea acestor semnale poate avea consecințe grave pentru sănătatea ta. Iată la ce riscuri te expui dacă alegi să nu acorzi atenție acestor dureri.

De ce să mergi imediat la doctor dacă ai dureri de spate

Durerea de spate este o problemă frecventă printre români, dar mulți tind să o ignore în speranța că va dispărea de la sine. Acest lucru poate fi extrem de periculos, deoarece specialiștii avertizează că aceste dureri pot indica probleme grave de sănătate.

Semnalele de alarmă pe care mulți le ignoră

Medicii trimit un semnal de alarmă cu privire la durerile de spate, indicând că acestea pot ascunde afecțiuni care necesită tratament imediat. Dr. Ovidiu Grămescu, specialist în domeniu, subliniază gravitatea ignorării durerilor de spate care radiază către picior.

„De obicei, în marea majoritate a cazurilor, dacă te doare mijlocul, spatele și nu doar pe picior, nu e de operat. Când te doare pe picior și persistă durerea înseamnă că te apasă. Stenoza apasă pe nerv. În funcție de nerv, dă durere într-o anumită parte a piciorului, parestezii, amorțeală”, a explicat medicul, conform Dcmedical.ro.

Ignorarea durerilor de spate care se extind către picior poate duce la complicații severe, inclusiv la pareză sau paralizie. Este esențial să acorzi atenție semnelor pe care corpul ți le transmite și să nu amâni consultul medical în cazul acestor simptome.

„Riscul e de pareză, de paralizie. E treabă mai serioasă când te doare pe picior. Când durerea e pe picior și nu la mijloc, e cel mai rău. Cel mai bine e să nu te doară nimic. Preferabil e să te doară mijlocul și piciorul să fie bun, fără probleme”, a mai declarat medicul pentru sursa menționată.

Durerile de spate care coboară către picior sunt adesea asociate cu sciatica, o afecțiune cauzată de iritarea nervului sciatic. Această afecțiune poate provoca disconfort moderat la început, dar ignorarea ei poate duce la intensificarea durerii și la restricționarea activităților zilnice.

Este esențial să consulți imediat un medic dacă resimți dureri de spate persistente care iradiază pe picior. Prin intervenția promptă și adecvată, poți preveni complicațiile grave și îți poți asigura o recuperare mai rapidă și eficientă. Sănătatea ta este prioritară, iar răspunsul prompt la semnalele corpului poate face diferența în evoluția unei afecțiuni.

Cum tratezi durerea de spate

Durerea de spate poate fi una dintre cele mai incomode și perturbatoare probleme de sănătate pe care le poate experimenta cineva. Fie că este o durere acută care apare dintr-o dată sau o durere cronică persistentă, afectează calitatea vieții și poate limita activitățile zilnice. Este esențial să înțelegem cum putem trata eficient această problemă pentru a reveni la o viață activă și sănătoasă.

Cauze comune ale durerii de spate

Durerea de spate poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv:

 • Problemele de postură: Staționarea prelungită într-o poziție incorectă poate exercita presiune asupra mușchilor și articulațiilor spatelui.
 • Leziuni: Loviturile sau accidentările pot afecta mușchii, ligamentele sau discurile vertebrale.
 • Stresul: Tensiunea emoțională poate contribui la contractarea mușchilor spatelui.
 • Stilul de viață sedentar: Lipsa de activitate fizică poate slăbi mușchii spatelui și poate duce la dureri.

Remedii și tratamente pentru durerea de spate

 1. Odihna: Evită statul prelungit în aceeași poziție și încearcă să faci mișcare ușoară pentru a menține mușchii activi.
 2. Exercițiile de întindere: Stretching-ul regulat poate relaxa mușchii încordați și poate îmbunătăți flexibilitatea spatelui.
 3. Exerciții fizice regulate: Activitățile fizice cum ar fi mersul pe jos, înotul sau yoga pot întări mușchii spatelui și pot îmbunătăți postura.
 4. Corectarea posturii: Asigură-te că stai și te ridici corect, menținând coloana vertebrală într-o poziție neutră.
 5. Aplicarea de căldură sau gheață: Utilizarea pachetelor de căldură sau a gheții poate reduce inflamația și poate ameliora durerea.
 6. Medicația: În unele cazuri, medicamentele antiinflamatoare sau analgezicele pot ajuta la gestionarea durerii acute.
 7. Masajul terapeutic: Un masaj profesionist poate ajuta la relaxarea mușchilor încordați și la îmbunătățirea circulației sanguine în zona afectată.
 8. Acupunctura: Pentru unii oameni, acupunctura poate oferi alinare pentru durerile de spate.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: