Redactia.ro
Home » Știri » De necrezut! Iată cum arată plămânii unui tânăr de 23 de ani, în stare gravă, cu Covid-19

De necrezut! Iată cum arată plămânii unui tânăr de 23 de ani, în stare gravă, cu Covid-19

De necrezut! Iată cum arată plămânii unui tânăr de 23 de ani, în stare gravă, cu Covid-19

Oamenii au rămas șocați după ce au făcut mai multe teste pe un tânăr de 23 de ani, în stare gravă cu Covid-19. Plămânii lui sunt total diferiți!

De necrezut! Iată cum arată plămânii unui tânăr de 23 de ani, în stare gravă, cu Covid-19

Comitetul de coordonare a vaccinării a prezentat, miercuri seară, diferenţa dintre un plămân sănătos şi unul afectat de COVID, cu saturaţie de 72%, la un pacient de 23 de ani.

”COVID-19 nu ţine cont de vârstă şi tot mai mulţi tineri au ajuns să fie internaţi la terapie intensivă”, au transmis specialiştii. ”Plămân afectat de COVID-19 versus plămân sănătos. În imaginea din partea stângă este radiografia pulmonară a unui tânăr, în vârstă de 23 ani, cu o saturaţie de 72%. Tânărul s-a infectat la mare şi, din păcate, nu este vaccinat împotriva COVID-19”, a transmis, miercuri seară, CNCAV.

Specialiştii au explicat imaginile pe care le-au postat pe Facebook, susținând că diferențele sunt vizibile. ”În imaginea din partea dreaptă este o radiografie normală a unei persoane sănătoase. Diferenţele sunt vizibile, chiar dacă o saturaţie normală presupune peste 95%. Vă rugăm să respectaţi toate măsurile de protecţie! Boala COVID-19 nu ţine cont de vârstă şi tot mai mulţi tineri au ajuns să fie internaţi la terapie intensivă”, au mai transmis reprezentanţii CNCAV.

Aceştia reiterează ideea că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19, potrivit stirileprotv.ro.

”Prin vaccinare împotriva COVID-19:

– se reduce riscul de infectare;

– se reduce riscul de transmitere a virusului;

– se reduce considerabil riscul de spitalizare;

– se reduce considerabil riscul de deces”, au mai precizat specialiştii.

Noua variantă de Coronavirus, denumită Mu

Organizaţia Mondială a Sănătăţii monitorizează o nouă variantă de Coronavirus, denumită ″Mu″. Aceasta a fost identificată prima dată în ianuarie 2021, în Columbia, potrivit agenţiei ONU pentru sănătate.

Toate virusurile, inclusiv SARS-CoV-2 responsabil pentru COVID-19, suferă mutaţii în timp, atrag atenția specialiștii OMS. Iar varianta – B.1.621, conform numele său ştiinţific – a fost clasificată până în prezent drept ″variantă de monitorizat″, au precizat experții OMS, în buletinul său epidemiologic săptămânal privind evoluţia pandemiei de Coronavirus, conform Agerpres.

OMS a indicat că varianta Mu prezintă mutaţii care ar putea prezenta un risc de ″evadare imunitară″ – ceea ce înseamnă că ar putea fi rezistentă la vaccin. Experții în sănătate au subliniat și că sunt necesare studii suplimentare pentru a-i cunoaște caracteristicile cu exactitate.

Apariția variantelor de Coronavirus cu risc crescut la sfârşitul anului 2020, i-au făcut pe oficialii OMS să aceste mutaţiile drept variante de monitorizat şi variante îngrijorătoare. Totodată, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să numească aceste variante de monitorizat sau pe cele îngrijorătoare cu ajutorul literelor din alfabetul grecesc, pentru a evita orice stigmatizare a unei anumite ţări şi pentru a facilita publicului larg pronunţarea numelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: