Redactia.ro
Home » Știri » INSP: Varianta ”Delta” a coronavirusului, prezentă în Pitești și în comunele învecinate

INSP: Varianta ”Delta” a coronavirusului, prezentă în Pitești și în comunele învecinate

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a transmis, joi, că sunt la nivel național, până în momentul de față, 57 de cazuri a variantei ”Delta” a coronavirusului. Dintre acestea, cele mai multe ar fi în municipul Pitești, unde s-a înregistrat o transmitere comunitară.

INSP: Varianta ”Delta” a coronavirusului, prezentă în Pitești și în comunele învecinate

Varianta ”Delta” a coronavirusului a început să-și facă tot mai mult simțită prezența și la noi în țară. În momentul de față, potrivit INSP, avem 57 de cazuri, iar în municipiul Pitești a început să se răspândească nu doar local, ci și în comunele învecinate, scrie realitatea.net.

Primul deces cauzat de varianta ”Delta” a avut loc în județul Argeș

De altfel,  primul deces cauzat de varianta ”Delta” a fost  înregistrat în județul Argeș în săptămâna 13-20 iunie , potrivit INSP. Este vorba de o femeie de 72 de ani.

Totodată, specialiștii spun că varianta ”Delta” ar putea face ravagii din toamnă, când ne-am putea confrunta cu valul patru al pandemiei. Cei nevvaccinați ar putea dezvolta probleme mai severe, spune  Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.

”Valul patru devine o certitudine în foarte multe state care nu sunt foarte departe de România. Vedem Rusia, care se confruntă cu un val de infectări. E o realitate pe care o așteptam, probabil, cu toții, dar nu trebuie să uităm că și aceste state, care se confruntă acum cu acest val de infectări, au populație vaccinată. Ce e bine în Marea Britanie este că persoanele infectate nu ajung să preseze sistemul de sănătate, pentru că formele de boală la persoanele vaccinate sunt mult mai ușoare. Însă asta nu înseamnă că ele nu pot transmite infecția persoanelor nevaccinate, iar cei care sunt nevaccinați și au o infectare cu varianta Delta se pare că au nevoie de asistență medicală în procent mult mai mare decât la celelalte tulpini. Nu trebuie să ne relaxăm în această perioadă (…) dar este îngrijorător ce se întâmplă în state unde populația este deja vaccinată și care ajung să se confrunte cu acest val de infectări”, a spus Beatrice Mahler la Digi 24.

Autoritățile nu au vești prea bune. Se așteaptă  ca noua tulpină să afecteze Europa într-un procent de 90%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: