Redactia.ro
Home » Știri » Decizia luată de Orban îi va înfuria pe români. Se închid toate!

Decizia luată de Orban îi va înfuria pe români. Se închid toate!

Ludovic Orban

Activitatea restaurantelor ar putea fi din nou restricționată. Premierul Ludovic Orban a declarat că în localităţile în care se va constata că procentul infectărilor cu COVID a fost depăşit, faţă de cel stabilit de autorităţi,  se va lua o decizie în acest sens.

Activitatea restaurantelor pusă sub semnul întrebării

Premierul Ludovic Orban a dat de înțeles, joi, că activitatea restauratelor ar putea fi din nou restricționată, din cauza numărului mare de infectări care au depășit procentul de 1,5% stabilit de autorități după redeschidere, informează știrileprotv.

″În acele localităţi în care este depăşit procentul, care este stabilit de 1,5 %, se va lua decizia ca, o perioadă, până scade procentul sub 1,5%, să se restricţioneze activitatea”, a declarat Ludovic Orban, joi, întrebat dacă există posibilitatea ca restaurantele să fie închise din nou.

Ce restricții ar putea fi din nou impuse pentru restaurante

Premierul a făcut declaraţia la plecarea de la Conferinţa Naţională a Industriei Ospitalităţii.  În cadrul conferinţei el a fost întrebat de reprezentanţii HORECA care sunt intenţiile Guvernului şi, respectiv, a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă în privinţa închiderii restaurantelor.

“Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă are atribuţii pentru dispunerea de restricţii la nivel naţional. Conform Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă, în baza propunerii CNSU, deciziile se iau la nivel judeţean sau, respectiv, la nivelul Bucureştiului, la nivel municipal, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă în Bucureşti. (…) E o anumită îngrijorare. Acum, trebuie să vă spun că în anchetele epidemiologice, pe baza datelor care mi-au fost puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, nu neapărat mersul la restaurant în condiţii normale este cel care duce la mărirea riscului de transmitere, cât evenimentele – nunţi, botezuri… Pentru că aici realitatea este că nu se respectă regulile, numărul maxim de persoane, distanţarea şi aşa mai departe. La nunţi, fiind evenimente fericite, oamenii ignoră regulile normale”, a spus Orban.

Regulile actuale în restaurante

De la 1 septembrie, spațiile închise din restaurante au fost deschise  în anumite condiții. Au fost aplicate o serie de restricții: 

– permiterea reluării activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea putând fii reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;
– administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă;
–  interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă;
– reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție;
– creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: