Redactia.ro
Home » Știri » Decizia momentului luată de Revolut în România! Ce trebuie să știe toți clienții companiei

Decizia momentului luată de Revolut în România! Ce trebuie să știe toți clienții companiei

Decizia momentului luată de Revolut în România! Ce trebuie să știe toți clienții companiei

Revolut, gigantul bancar digital, își extinde prezența în România printr-o decizie majoră care va schimba peisajul financiar local. Anunțul a fost făcut de către Gabriela Simion, Directorul General al Revolut România, și aduce cu sine o serie de schimbări și inovații care vor afecta toți clienții, indiferent dacă dețin un card fizic sau virtual.

Decizia momentului luată de Revolut în România

Planul Revolut în România nu vizează doar deschiderea primei sucursale în țară, ci și o transformare profundă a modului în care băncile digitale interacționează cu clienții lor. Succursala care urmează să fie deschisă în curând nu va fi doar un spațiu fizic în care să se desfășoare operațiuni bancare tradiționale, ci va reprezenta o formă juridică prin care Revolut își va putea oferi serviciile în conformitate cu legislația locală.

Un aspect esențial al acestei schimbări este că Revolut nu își propune să devină o bancă tradițională cu o rețea extinsă de agenții fizice. Mai degrabă, scopul este de a oferi românilor acces la produse și servicii bancare moderne, cu un accent deosebit pe inovație și tehnologie. Deschiderea acestei sucursale vine ca urmare a dorinței de a oferi produse bancare adaptate specificului pieței locale și de a integra sistemele de plăți locale.

„Deschiderea unei sucursale Revolut în România face parte din planul nostru pentru 2024. Procesul este destul de complex, mai ales în cazul României, nefiind în zona euro, trebuie să integrăm sistemele de plăți locale, de asta procesul durează puțin mai mult.

Totuși, ne așteptăm ca în ultimul trimestru din acest an sucursala să devină operațională. Sucursala pe care o deschidem este o formă juridică, nu intenționăm să deschidem unități fizice unde să vină clienții”, a transmis Gabriela Simion pentru wall-street.ro.

Ce trebuie să știe toți clienții companiei

Printre schimbările anticipate, una dintre cele mai notabile este planul de a oferi credite ipotecare în viitor. Cu toate acestea, Revolut trebuie să verifice în prealabil dacă legislația locală permite acordarea acestor credite 100% online, în conformitate cu modelul lor de afacere digital. De-a lungul timpului, Revolut a evoluat semnificativ în România, depășindu-și statutul inițial de travelcard și devenind un instrument de zi cu zi pentru mulți români.

Astăzi, peste 3.700.000 de clienți români utilizează serviciile Revolut, iar cardul lor este implicat în peste 20 de tranzacții lunare în medie. Această schimbare de paradigmă în utilizarea cardului reflectă adaptabilitatea și diversificarea gamei de produse oferite de Revolut, care a transformat banca digitală într-un partener esențial pentru tranzacțiile de zi cu zi ale românilor.

„În România avem peste 3.700.000 de clienți, iar numărul de tranzacții medii pe care le face un client este de peste 20 de tranzacții lunare. Din acestea, peste 70% sunt tranzacții cu cardul, tranzacții care, la rândul lor, peste 80% sunt domestice. Asta înseamnă că nu mai suntem cardul pe care îl folosești doar atunci când mergi în Bulgaria pentru un curs mai bun, ci românii ne folosesc pentru tranzacțiile de zi cu zi”, a adăugat Gabriela Simion, conform sursei citate.

Într-o epocă în care tehnologia și inovația domină sectorul bancar, decizia Revolut de a deschide o sucursală în România și de a oferi produse și servicii bancare locale adaptate subliniază angajamentul lor față de piața românească și dorința de a aduce beneficii tangibile clienților lor. Astfel, clienții Revolut din România se pot aștepta la mai multe opțiuni bancare personalizate și la o experiență îmbunătățită în viitorul apropiat.

Revolut acuză Meta că generează cele mai multe „scam-uri” în SEE

Într-un mediu online în continuă evoluție, riscurile asociate cu escrocheriile și înșelătoriile au devenit din ce în ce mai pregnante. În acest context, Revolut, una dintre cele mai inovatoare și active instituții financiare digitale din Spațiul Economic European (SEE), a emis recent un comunicat de presă în care acuză compania Meta, deținătoarea unor platforme sociale de renume precum Facebook, Instagram, Whatsapp și Messenger, că generează cel mai mare număr de „scam-uri” în regiune.

Potrivit datelor furnizate de Revolut, 77% dintre cazurile de înșelătorii raportate de clienții din SEE au avut ca origine platformele de social media. În România, în a doua jumătate a anului trecut, 56% dintre scam-urile provenind din aceste platforme au fost inițiate de Meta. Mai mult decât atât, suma totală de bani pierduți de utilizatori în urma acestor înșelătorii se ridică la 62%.

„Apelul Revolut se bazează pe datele disponibile la nivelul anului trecut, conform cărora platformele social media ale companiei Meta (Facebook, Instagram, Whatsapp, Messenger) au reprezentat sursa principală pentru 61% dintre scam-uri și au generat 41% din sumele pierdute, la nivelul SEE.

Revolut a mai constatat că tipurile de scam-uri cel mai des întâlnite au fost cele de investiții și cele de achiziții, reprezentând 70% și, respectiv, 12% dintre cazurile raportate”, se arată într-un comunicat Revolut, potrivit EVZ. 

Printre cele mai frecvent întâlnite tipuri de înșelătorii se numără cele legate de investiții și cele de achiziții, care au reprezentat 70%, respectiv 12% dintre cazurile raportate. Escrocheriile de tip investițional promit „oportunități de îmbogățire rapidă” în schimbul unor sume de bani, în timp ce înșelătoriile de cumpărare implică falsificarea unor produse sau promovarea unor produse inexistente.

Datele furnizate de Revolut arată că, în 2023, 59% din toți banii pierduți din cauza înșelătoriilor au fost rezultați din scam-uri legate de investiții, în ciuda faptului că acestea au reprezentat doar 17% din numărul total de cazuri. În contrast, înșelătoriile legate de achiziții au fost cel mai frecvent întâlnite, reprezentând 50% din totalul cazurilor, însă cu pierderi monetare mai mici.

Revolut a subliniat că escrocii preferă să utilizeze internetul ca modalitate principală de înșelare a oamenilor, cu 86% dintre toate înșelătoriile comise în S2 2023 derulate online, în timp ce înșelătoriile efectuate prin telefon au reprezentat doar 11% din totalul cazurilor.

Woody Malouf, șeful grupului de criminalitate financiară al Revolut, a afirmat că instituția este hotărâtă să prevină escrocheriile și să protejeze banii clienților săi. Cu toate acestea, el a subliniat că este esențială o abordare la sursă pentru a rezolva această problemă, iar platformele Meta ar trebui să își asume responsabilitatea pentru prevenirea și combaterea scam-urilor.

Revolut este protejat de o echipă de 2.500 de persoane dedicate 24/7, care analizează peste jumătate de miliard de tranzacții în fiecare lună și au economisit clienților peste 200 de milioane de lire sterline în tranzacții potențial frauduloase în 2022. Instituția financiară utilizează tehnologii avansate de prevenire a fraudelor, inclusiv modele de inteligență artificială și analiști specializați în domeniul criminalității financiare.

Pe fondul preocupărilor legate de creșterea incidentelor de înșelăciuni online, Revolut a făcut apel și la autoritățile din România să adopte măsuri mai ferme pentru prevenirea și limitarea scam-urilor electronice, în special cele care provin din platformele sociale.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: