Redactia.ro
Home » Știri » Decizie pentru recalcularea pensiilor din România! Ce se întâmplă din septembrie 2024? Toți seniorii trebuie să știe

Decizie pentru recalcularea pensiilor din România! Ce se întâmplă din septembrie 2024? Toți seniorii trebuie să știe

Pensiile intră pe card

Românii se pregătesc să primească vești importante privind recalcularea pensiilor în urma unei decizii anunțate în direct la televizor de către Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Într-o declarație recentă, ministrul a confirmat că softul destinat recalculării tuturor pensiilor a fost livrat la Casa Națională de Pensii Publice și se pregătește să fie pus în funcțiune. Iată detaliile!

Decizie pentru recalcularea pensiilor din România

Recalcularea pensiilor vine în contextul intrării în vigoare a unei noi legi la 1 ianuarie 2024, iar acest nou software va ajusta sumele pe care pensionarii le primesc de la stat conform noii formule de calcul. Este de așteptat ca începând cu luna septembrie, toți cetățenii români să beneficieze de o majorare a pensiilor lor.

Ce se întâmplă din septembrie 2024

Simona Bucura Oprescu a subliniat că toate pensiile vor fi recalibrate, indiferent de cuantumul acestora, iar procesul va începe încă din luna mai. Deciziile privind recalcularea vor fi transmise pensionarilor în lunile iunie, iulie și august, iar distribuirea noilor pensii și taloanelor corespunzătoare este planificată pentru luna septembrie.

„Deja CNPP au semnat contractele pentru acel soft, avem acel program, acea aplicatie informatică ce vor calcula pensiile tuturor romanilor pe baza noii formule de calcul”, a declarat Simona Bucura Oprescu la România TV.

În ceea ce privește resursele financiare necesare pentru această majorare a pensiilor, ministrul a asigurat că acestea sunt deja incluse în bugetul de stat pentru anul 2024. Astfel, nu există îndoieli cu privire la disponibilitatea fondurilor necesare pentru a respecta angajamentul Guvernului Ciolacu față de pensionari. De asemenea, ministrul a explicat că noua lege a pensiilor este sustenabilă, având la bază date colectate de la Banca Mondială, iar în bugetul pe anul în curs au fost alocate resursele necesare pentru recalcularea pensiilor, care va aduce creșteri semnificative pentru beneficiarii români.

Este important de menționat că această inițiativă vine în întâmpinarea unei nevoi stringente, având în vedere preocupările legate de nivelul traiului pensionarilor și de asigurarea unei viațe decente pentru aceștia. Recalcularea pensiilor reprezintă un pas important în direcția asigurării unei echități sociale mai mari și a protejării celor care au contribuit la dezvoltarea țării de-a lungul vieții lor active.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: