Redactia.ro
Home » Homepage » Decizie revoltătoare în dosarul de trafic de copii din Ţăndărei

Decizie revoltătoare în dosarul de trafic de copii din Ţăndărei

Țăndărei

Decizie revoltătoare a judecătorilor în dosarul de trafic de copii din Ţăndărei. Toţi cei 25 de inculpaţi acuzaţi că au traficat aproape 200 de copii din Ţăndărei au fost achitaţi.

Magistraţii Curţii de Apel Târgu Mureş au dat decizia finală în acest dosar, menținând hotărârea Tribunalului Harghita care i-a achitat pe inculpaţii din dosarul Ţăndărei – o reţea acuzată că trimitea copii la cerşit în Marea Britanie – ca urmare a intervenirii prescripţiei penale a faptelor, potrivit Antena 3.

Dosarul a intrat pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş în luna noiembrie 2018, iar de atunci până la pronunţarea hotărârii s-au scurs 11 termene de judecată.

Dosar penal pentru agresorul lui Gelu Voican Voiculescu

Tupeul merge mai departe, iar inculpaţii vor cere daune morale la CEDO pentru lunile în care au stat în arest preventiv si pentru cheltuielile de judecata.

În urmă cu 15 ani, începea anchetarea celei mai mari rețele de trafic de minori din Europa. Dosarul „Țăndărei” a presupus sute de victime minore, de polițiști români și britanici care au lucrat împreună, 120 de condamnați în Anglia și niciunul în România. Printre acuzatii se numara: trafic de minori, spălare de bani, constituire a unui grup infractional organizat si detinerea fără drept de arme de foc.

Anunțul meteorologilor. Cum va fi vremea de Revelion 2020

Cazul Tăndărei a devenit cunoscut în 2010, imaginile cu traficanti de copii fiind difuzate de mai multe posturi internationale. Era cercetată traficarea a 181 de copii romi în Marea Britanie, unde erau folositi la cersetorie si furturi.

Un fost polițist britanic care a lucrat la dosar a transmis „condoleanțe” sistemului judiciar din România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini