Redactia.ro
Home » Știri » Declarația cutremurătoare a lui Victor Rebengiuc după moartea actriței Draga Olteanu Matei: „Ne vine rândul”

Declarația cutremurătoare a lui Victor Rebengiuc după moartea actriței Draga Olteanu Matei: „Ne vine rândul”

Declarația cutremurătoare a lui Victor Rebengiuc

Actorul Victor Rebengiuc este sfâșiat de durere după ce a aflat că Draga Olteanu Matei a murit. Cei doi au fost colegi pe scena teatrului românesc. 

Declarația cutremurătoare a lui Victor Rebengiuc

La aflarea veștii că marea doamnă a teatrului românesc a murit, actorul Victor Rebengiuc a declarat că un alt om de valoare este luat de Dumnezeu, astfel că lumea teatrului și a filmului sunt în pierdere. Actorul în vârstă de 87 de ani a susținut că regretă enorm de mult dispariția actriței, scrie spynews.ro.

Ne ducem, eu sunt unul dintre ultimii rămași din vechea generație. Ne vine rândul, nu am venit aici pentru vecie, cel puțin eu”, a spus Victor Rebengiuc.

Declarația lui Victor Rebengiuc nu a fost singura. Mulți colegi de-ai actriței și-au spus regretul astăzi. Într-o intervenție la Antena 3, Alexandru Arșinel a vorbit despre fosta sa colegă de teatru și film.

”Mari artiști și actori dispar ușor, ușor”

„A fost o foarte mare actriță, o persoană deosebită, cu o înzestrare pentru meseria asta a noastră. Era creatoare de scenarii, era artistă de film, îndrumătoare în domeniul teatrului. Ea s-a retras la Teatrul Neamț, unde a format o echipă teatru și a participat la diferite concursuri. Președinta Festivalului de Umor Grigore Vasiliu Birlic de la Fălticeni. S-a retras într-o zonă a țării iubitoare de teatru și iubitoare de Draga Olteanu, Moldova.

Ea a fost foarte iubită în Piatra Neamț, de către publicul de acolo, de către forul conlucrător care a sprijinit-o în cât a stat ea acolo. O mare actriță. Am avut bucuria să joc alături de dumneaei, o parteneră extraordinară. N-am să uit că renunța la aplauze ca să mă împingă pe mine pe scenă, ca să acaparez succesul. De o generozitate extraordinară.

E o mare pierdere pe linia marilor pierderi din ultimii ani. Mari artiști și actori dispar ușor, ușor. A jucat în multe creații. Chirița, scenariu realizat și jucat de ea. A realizat un succes deosebit și pe scenă și în film. Dar nu numai asta, o mare animatoare de teatru. Repet, la Piatra Neamț a creat o echipă de teatru cu care a câștigat mai multe concursuri în țară. Nu mai vorbesc de scenariile și acțiunile pe care le realiza în țară. O mare actriță. Un om deosebit! Te gândești, de fiecare dată, să spui ceva special ca să încurci pe toată lumea. N-ai ce să spui! Decât că a fost o foarte mare actriță. Ce să inventezi despre Draga Olteanu Matei? Ea era așa cum era, era imensă”, a spus Arșinel.

Cine a fost Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei s-a stins din viață după cinci zile după ce a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Marea doamnă a teatrului românesc suferea de afecţiuni cronice cardiovasculare şi endocrine.

Draga Olteanu Matei a fost reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în Televiziune. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956 iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan.

Actrița a avut o carieră plină de succes și în Televiziune unde a avut apariții memorabile în programele de varietăți și de Revelion. A făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic „Nea Marin miliardar”

Marea doamnă a teatrului românesc a câștigat de-a lungul carierei numeroase premii: Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră, Premiul de Excelență al Revistei VIP , Premiul UNITER pentru întreaga activitate, Premiul TVR și PTWB (Prime Time World Broadcast) pentru Cea mai iubită actriță, ACIN (pentru Ilustrate cu flori de cîmp și Filip cel bun).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: