Redactia.ro
Home » Știri » Declarația pe proprie răspundere a fost modificată. Cine mai are nevoie de ea și după 15 mai

Declarația pe proprie răspundere a fost modificată. Cine mai are nevoie de ea și după 15 mai

GALERIE FOTO (2) Declaratie pe proprie raspundere

După 15 mai, românii se vor putea deplasa în interiorul localității fără să aibă nevoie de declarație pe proprie răspundere. Dar, în cazul în care se iese din localități, autoritățile au publicat o nouă formă a unei astfel de declarații pe care cetățenii trebuie să o aibă obligatoriu.

Un nou model de declarație pe proprie răspundere

Potrivit platformei știrioficiale.ro, autoritățile au publicat o nouă formă de declarație pe proprie răspundere care ține cont de noile reguli anunțate de Ordonanța militară nr.10 din data de 27 aprilie 2020.

Așadar, în noua declarație pe proprie răspundere sunt modificate noile intervale orare de deplasare pentru persoanele de peste 65 de ani.

Persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani completează doar pentru motivele prevăzute la punctele 1-6 și 9. Deplasarea se face în orice interval orar, pentru motivele prevăzute la pct.1, 3, 6 și 9, respectiv între orele 07.00-11.00 și 19.00-22.00, pentru motivele prevăzute la punctele 2, 4 și 5”.

În rest, conținutul și motivele declarației pe proprie răspundere au rămas aceleași.

Starea de urgență înlocuită de starea de alertă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, 4 mai că starea de urgență va expira pe 15 mai, dar va fi înlocuită de starea de alertă.

Starea de alertă face referire la punerea în aplicare a planurilor de acțiuni și restricții. Ceea ce este important și trebuie reținut este faptul că starea de alertă nu va fi promulgată de Președintele Țării, ci de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Starea de urgenţă nu va fi prelungită. În acest fel, data de 14 mai va fi ultima zi în care mai avem stare de urgenţă în România. Începând din 15 mai, pentru a ţine epidemia sub control, vom intra într-o aşa numită stare de alertă (…) ne vom putea mişca în interiorul localităţii unde avem treabă, dar fără exagerări. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare, dar nu vom mai fi obligaţi să declarăm unde mergem”, a declarat astăzi, Klaus Iohannis.

Diferența dintre starea de alertă și starea de urgență este aceea că în timpul stării de urgență a fost impuse unele restricții de către ordonanțele militare, iar în timpul stării de alertă, măsurile sunt luate de Parlament.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: