Redactia.ro
Home » Știri » Declarațiile primarului Capitalei despre noul an școlar. Cele mai multe școli vor practica sistemul hibrid!

Declarațiile primarului Capitalei despre noul an școlar. Cele mai multe școli vor practica sistemul hibrid!

Declarațiile primarului Capitalei

Primarul general al Capitalei a vorbit joi seara, despre cum se pregătesc orașele mari din România pentru anul școlar. Conform informațiilor declarate de aceasta, majoritatea unităților de învățământ vor adopta sistemul hibrid.

Declarațiile primarului Capitalei despre noul an școlar. Cele mai multe școli vor practica sistemul hibrid!

Gabriela Firea a vorbit joi seara, la Antena 3, despre începerea noului an școlar și cum se pregătesc marile orașe din România pentru acest lucru.

Potrivit acesteia, mai multe școli vor adopta sistemul hibrid. De asemenea, primarul general al Capitalei a subliniat faptul că Guvernul nu s-a ținut de cuvânt și nu și-a inițiat promisiunile legate de educația copiilor.

Suntem un caz unic în Europa. Guvernul nu a reușit să distribuie măștile promise pentur copiii care provin din familiile cu venituri mici. În întreaga lume, guvernele s-au implicat foarte mult pentru începerea anului școlar în siguranță, asigurând tablete, iarăși la noi o promisiune neonorată. Practic școala începe cu foarte multe semne de întrebare, din punct de vedere al logisticii necesare.”, a spus Gabriela Firea.

Cum se pregătesc marile orașe din țară pentru începerea noului an școlar?

Gabriela Firea a menționat că este posibil ca majoritatea unităților de învățământ să adopte sistemul hibrid, mai exact, jumătate din elevi vor merge la școală fizic, în timp ce jumătatea cealaltă va face cursuri online de acasă și invers, ulterior rolurile se vor inversa.

Acest lucru se va întâmpla doar în școlile din marile orașe, municipiile, și acolo tot autoritățile locale s-au implicat, iar acolo unde au reușit părinții să asigure multe, unde au reușit și autoritățile să asigure tablete”, a adăugat edilul Bucureștiului.

Referitor la școlile din Capitală, Firea susține că primăriile din sector au avut grijă să achiziționeze tabletele necesare elevilor, iar Primăria Generală s-a asigurat că va face triajul elevilor în fiecare dimineață. Mai mult, această consideră că a implementat foarte multe lucruri în școlile din Capitală, precum cabinete școlare medicale sau stomatologice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: