Redactia.ro
Home » Știri » Delia, prima reacție după scrisoarea controversată: ”NU ESTE DESPRE MINE! Nu o să rămân indiferentă”

Delia, prima reacție după scrisoarea controversată: ”NU ESTE DESPRE MINE! Nu o să rămân indiferentă”

Delia

Delia reacționează după controversele care au apărut în urma scrisorii prin care sute de artiști, printre care și ea cer ajutoare mai mari de la stat. Delia a explicat pe rețelele de socializare că scrisoarea nu este despre ea, ci despre întreaga industrie muzicală, inclusiv despre oamenii nevăzuți din spatele scenei. Mai mult, artista a precizat că nu se poate lăsa indiferentă, deși ”nu este la limita de jos a existenței”.

Delia reacționează după scrisoarea adresată Guvernului

Delia a reacționat pe rețelele de socializare după ce mulți au acuzat-o că are cu ce să se întrețină, în contextul în care a semnat scrisoarea prin care se solicită ca artiștii să fie incluși în schema de ajutor de stat. Delia a explicat că a decurs la acest gest pentru oamenii din spatele scenei și că nu poate trece cu vederea situația dificilă cu care se confruntă industria muzicală.

”NU ESTE DESPRE MINE! Este despre o intreaga industrie care s-a oprit! Despre instrumentisti, dansatori, sunetisti, tehnicieni, despre oamenii nevazuti din spatele scenei care fac lucrurile posibile la fiecare eveniment! Nu o sa raman indiferenta doar pentru ca nu sunt la limita de jos a existentei. E absolut NORMAL sa sustin o asemenea petitie pentru industria din care fac parte. Voi face asta in continuare. Impreuna vom putea depasi aceasta perioada. ♥️a scris Delia pe facebook.

Scrisoarea prin care artiștii cer ajutor din partea statului

Peste o sută de artiști, printre care și unii foarte celebri precum Inna, Loredana, Delia, Smiley, Ștefan Bănică Jr, Antonia, Carla’s Dreams sau Paula Seling au semnat și trimis o scrisoare către premierrul României, Ludovic Orban, dar și către vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu în care solicită să fie incluși în schema de ajutor de stat pentru artiști, pentru sprijinirea sectorului cultural.

Drept urmare, mai mulți dintre ei au avut o întrevedere cu vicepremierul Raluca Turcan, marți, prin care s-a discutat despre includerea directă a artiștilor în schemă, nu prin intermediari. Concret, ei au cerut un procent mai mare din cele 100 de milioane de euro, alocate de  Executiv. Acum, le-ar reveni un sfert din sumă. Ajutorul de stat din partea Guvernului prevede ca acesta să dea bani firmelor care organizează evenimente şi spectacole independente.

„Am luat la cunoştinţă că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Însă am constatat cu surprindere că artiştii nu sunt incluşi în planul Guvernului. Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri şi evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale şi stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor şi editorilor, artiştii nefiind incluşi în niciuna dintre aceste măsuri. Considerăm că existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti. Vă rugăm să includeţi în schema de ajutor de stat şi această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural”, se arată în scrisoarea deschisă.

Mulți artiști celebri au semnat această scrisoare: Adda, Alb Negru, Alessia, Alexia, Ami, Amna, Anda Adam, Andreea Bănică, Antonia, Alex Mladin, Bella Santiago, Bere Gratis, Bogdan Gridan, Bogdan Medvedi, Carla’s Dreams, Cargo, Cezar Guna, Compact, Connect-R, Cristina Vasiu, Dara, Datina, Debu, Delia, Delia Rus, Diana Brescan, Direcţia 5, DJ Project, Doddy, Edward Maya, Edward Sanda, Ellianne, EMMA, Etno, Fidas, Florin Ristei, Florian Rus, Friends, Gabriel Huiban, Gipsy Casual, Gloria & Balkan, Gran Error, Holograf, Hevito, Ho-ra, Horia Brenciu, Hvnds, Inna, Iris – Cristi Minculescu, Valter & Boro, Iris – Nelu Dumitrescu, Ionică Moroşanu, Jo, Jerry-Co, Kempes, Lavinia Goste, Lora, Loredana, Marius Zorilă, Manuel Riva, Mark Stam, Matteo, Maximilian, Mellinna, Misha, Misha Miller, Mr. Vik, Narcotic Sound, Olivia Addams, Paula Seling, Puya, Ro-Mania, Roxana Nemeş, Roxen, Ruby, Sasha Lopez, Shift, Sickotoy, Smiley, Sonny Flame, Spike, Sylvia by dj Rynno, Ştefan Bănică, Tavi Clonda, The Motans, Tobi Ibitoye, Trooper, Vama, Viky Red/ Pax, Voltaj, Vunk, wrs, 3 Sud Est, 6teen.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: