Redactia.ro
Home » Știri » Demisii în bloc din Pro România. Demisionarii pleacă la PNL

Demisii în bloc din Pro România. Demisionarii pleacă la PNL

pro românia

Nu mai puțin de 16 membri ai Pro România, printre care lideri şi fondatori, şi-au depus, joi, demisiile în bloc din partid.

Cei 16 demisionari din Pro România sunt: Daniel Constantin – fondator şi prim-vicepreşedinte, Sorin Mihai Cîmpeanu – fondator şi prim-vicepreşedinte, Mircea Banias – deputat, vicepreşedinte şi coordonator Constanţa, Damian Florea – fondator, deputat, coordonator Ilfov, Liviu Balint – deputat, coordonator Sălaj, Georgian Pop – deputat, Răzvan Mitu – fondator, vicepreşedinte şi coordonator Bucureşti, Cristian Cosmin – fondator şi vicepreşedinte, Raluca Haliţ – fondator, coordonator Tineret Bucureşti, Georgică Dumitru – coordonator Dâmboviţa, Marius Sanfirişcă – coordonator Hunedoara, Silvian Dan – coordonator Olt, Gigi Dănuţ Feţeanu – coordonator Sibiu, George Manciu – coordonator Sector 2, Letiţia Stoian – coordonator Sector 4, Dan Marian – coordonator Sector 5, potrivit Agerpres.

„Noi, semnatarii acestei declaraţii, am demarat proiectul politic Pro România într-un moment dificil, mai 2017, în care numeroşi oameni politici cu experienţă nu acordau şanse mari acestei iniţiative. Pro România a fost un proiect construit să ofere oamenilor de bună credinţă, de la simpli votanţi, la politicieni, o alternativă reală la peisajul complex şi complicat în care a stagnat politica românească.

Am iniţiat şi realizat acest proiect cu oameni care, în primul rând, au renunţat la ambiţiile personale şi la privilegii facile, acceptând să construiască de la zero o soluţie politică de centru pentru România. Este vorba de un proiect politic în care toţi ne-am regăsit pe deplin şi pe care l-am conceput în aşa fel încât să reprezinte o parte importantă a intereselor cetăţenilor români, atât în planul politicilor publice propuse, cât şi în plan ideologic. Bunele intenţii însă, uneori, nu sunt de ajuns.

Este nevoie de ceva mai mult pentru ca, în timp, proiectele şi strategiile pe care le propunem să prindă contur. Iar aici, dificultăţile apar, de multe ori, acolo unde te aştepţi mai puţin”, se arată în textul declaraţiei postate pe pagina de Facebook a lui Daniel Constantin.

Potrivit demisionarilor, în viaţa politică sunt momente în care anumite delimitări şi decizii trasează intenţiile politicienilor.

„Iniţial, proiectul Pro România a fost fundamentat pe o componentă ideologică de centru, însă am constatat o evoluţie susţinută spre o altă direcţie, schimbându-se doctrina şi idealurile. Reamintim faptul că, de când am intrat în politică, am fost adepţii ideilor social-liberale, deoarece România are nevoie de politici şi măsuri care să pună pe primul loc libertatea şi drepturile cetăţenilor, dar care includ totodată şi aspectele sociale.

De aceea, rămânând fideli ideilor şi valorilor în care credem, ne angajăm să le implementăm în continuare pentru România. Alături de noi sunt cei mai mulţi dintre cei cu care am pornit la un nou drum în 2017, dar şi colegi care s-au alăturat ulterior proiectului, care înţeleg să fie acum solidari cu principiile pe care le-am expus.

Suntem în continuare o echipă puternică şi dornică să se implice într-un proiect de reformare a societăţii româneşti. În acest sens, semnăm astăzi împreună o demisie colectivă din Pro România şi vom continua să credem în valorile pe care le-am promovat în mod consecvent”, se menţionează în document.

Victor Ponta anunță că demisionarii din partidul lui pleacă la PNL

Președintele Pro România, Victor Ponta, a recaționat joi, după anunțul făcut de Daniel Constantin că demisionează din partid împreună cu alți 15 lideri.

„Le multumesc fostilor nostri colegi pentru tot ce am realizat impreuna in ultimii ani in politica / le respectam decizia de a se alatura PNL si speram sa influenteze in bine actul de Guvernare – dar majoritatea covarsitoare a membrilor Echipei ProRomania dorim sa ramanem pe propriul nostru drum”, a scris Ponta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: