Redactia.ro
Home » Știri » Descoperire șocantă în România! Un copil s-a infectat de două ori cu noul coronavirus

Descoperire șocantă în România! Un copil s-a infectat de două ori cu noul coronavirus

Descoperire șocantă în România! Un copil s-a infectat de două ori cu noul coronavirus

În ultima vreme apar tot mai mulți pacienți cu vârste sub 18 ani infectați cu noul coronavirus, astfel că se vede efectul socializării din timpul sărbătorilor de iarnă. 

Un copil s-a infectat de două ori cu noul coronavirus

Medicii atrag atenția pentru faptul că a crescut foarte mult numărul copiilor care au complicații după infectarea cu virusul, adică acel sindrom rar, PIMS. Este și cazul unui copil de la Spitalul ”Victor Gomoiu” din Capitală, care s-a infectat de două ori și care, din cauza vârstei, nici nu se poate vaccina.

Potrivit Digi24, la Spitalul ”Victor Gomoiu” din Capitală, care este spital suport COVID, au fost momente la începutul pandemiei când au avut doar două săptămâni în care secția a fost aproape goală. Acum, numărul pacienților este din nou în creștere.

Un copil s-a infectat de două ori cu noul coronavirus! Cazul unui adolescent a șocat medicii. Tânărul de 17 ani este pentru a doua oară internat cu COVID-19. Are și o boală autoimună care-i complică starea de sănătate. Prima dată s-a infectat anul trecut, la începutul lunii noiembrie. A fost internat, s-a vindecat și s-a întors din nou pozitiv în decembrie.

”Acum mă simt mai bine, mult mai bine. Prima oară când am venit, mă simțeam foarte rău, eram foarte amețit, nu mă simțeam bine deloc și aveam o stare foarte proastă, dar acum, fiind sub tratament, mă simt mult mai bine și sper să fiu bine. Aștept să plec acasă, dar până nu mă fac bine, nu vreau să plec”, a declarat băiatul.

Mihai, căci acesta este numele tânărului, este un copil puternic. Luptă de două luni cu virusul și suferă și de o boală autoimună. Mama lui este asistentă la Spitalul Militar din Capitală, în secția COVID. De două luni își îngrijește propriul copil.

”Este o boală imprevizibilă, acum pari să fii bine, după care apar recăderi, iar la el cred că acest lucru s-a produs. Am constatat acasă a doua zi că îi lipseau gustul și mirosul și i-am menționat acest lucru doamnei doctor, au apărut și niște dureri foarte puternice în zona sternului. Atunci doamna doctor s-a gândit să-i repete testul și s-a repozitivat. Nu trebuie să ignorăm această boală, pentru că, practic, mulți dintre noi asta fac”, povestește mama.

”A fost un caz deosebit, rar întâlnit în România”, ne explică doctorița.

Marinela Militaru urmează să se vaccineze, însă fiul ei, Mihai, nu va putea, deoarece corpul lui nu se apară de boală și nu produce anticorpi. Va putea fi însă protejat de toate persoanele din jurul lui care se vaccinează. Mihai și-a petrecut sărbătorile de iarnă în spital, la fel și ziua de naștere.

”Are o boală care nu permite crearea de anticorpi, o boală rară, într-adevăr. Cei care ar vrea să se vaccineze și nu pot, din păcate, trebuie să aibă prevenție maximă și cei care ar putea să se vaccineze ar trebui să se vaccineze”, explică Claudina Cobzariu, medic infecționist.

Sindromul post-COVID la copii

Un lucru care îi îngrijorează pe medici este faptul că la Spitalul „Victor Gomoiu” au fost tratați, de la începutul epidemiei și până în prezent, aproximativ 50 de copii cu COVID-19 și alți 50 cu sindrom post-COVID. Deși copiii fac forme ușoare ale bolii, ei trebuie supravegheați de părinți, pentru că o parte dintre ei dezvoltă, la câteva luni după boală, un sindrom rar. Organele lor se inflamează și ajung în stare gravă la spital.

”La ora actuală, avem cazuri de sindrom multisistemic inflamator pediatric internate în spital. Sunt mult mai multe decât ne-am așteptat”, spune un medic de la „Victor Gomoiu”.

Un copil s-a infectat de două ori cu noul coronavirus! Medicii spun că putem evita infectarea copiilor, în special a celor foarte mici, care sunt mai vulenerabili, dacă respectăm câteva reguli simple. În România, aproape 40.000 de copii s-au infectat până acum cu noul coronavirus.

”Părintele care are în grijă copilul să nu aibă contacte cu prea multe persoane; spălat frecvent; să nu pupe copiii pe mâini, pe față – întâlnesc foarte des dorința de a-i pupa și noi avem virusul și bacterii în cavitatea bucală și transmitem mai departe; să poarte masca în jurul copiilor, mai ales în cazul nou-născuților”, spune Claudina Cobzariu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: