Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Descoperire uluitoare! Un sanctuar din Mexic, vechi de 1.000 de ani, conține modelul Universului

Descoperire uluitoare! Un sanctuar din Mexic, vechi de 1.000 de ani, conține modelul Universului

GALERIE FOTO (4) Descoperire uluitoare! Un sanctuar din Mexic, vechi de 1.000 de ani, conține modelul Universului

Arheologii mexicani au făcut o descoperire incredibilă! Un sanctuar din pietre vechi de 1000 de ani a fost construit ca un model în miniatură al Universului.

Un sanctuar din Mexic, vechi de 1.000 de ani, conține modelul Universului

Echipa de arheologi de la Institutul Național de Antropologie și Istorie din Mexic arată că templul dreptunghiular alcătuit din mai multe pietre, cunoscut sub numele de ”tetzacualco”, se află în mijlocul unui lac natural, la poalele vulcanului Iztaccihuatl.

Descoperire uluitoare! Un sanctuar din Mexic, vechi de 1.000 de ani, conține modelul Universului

Specialiștii fac apel la un mit antic care vorbește despre facerea lumii. Se pare că univesul era privit ca un crocodil uriaș care plutea prin ape, iar din corpul său au luat naștere cerul și pâmântul. Prin prisma descoperirii făcute, arheologii cred că este o reprezentare a originii timpului și spațiului, fiind „un model al universului în miniatură”.

Modelul în miniatură al Universului în versiunea mexicană se întinde pe o o suprafață de 300 de metri lungime și 100 de metri lățime, potrivit Daily Mail.

Descoperire uluitoare! Un sanctuar din Mexic, vechi de 1.000 de ani, conține modelul Universului

Sanctuarul central care plutește pe ape reface ideea dintr-un vechi mit mezoamerican potrivit căruia universul a fost creat din apele originare. Monstrul originar al pământului, Cipactli, plutea pe ape și din trupul lui au fost create cerul și pământul.

Descoperire uluitoare! Un sanctuar din Mexic, vechi de 1.000 de ani, conține modelul Universului

În apropiere au fost descoperite bucăţi decorative asociate zeului ploii Tialoc

De asemenea, în apropiere au fost descoperite şi bucăţi decorative asociate zeului ploii Tialoc. ”Existenţa unui altar (tetzacualco) în mijlocul bălţii naturale şi efectul optic sugerează că aceasta este o reprezentare a unui model al universului”, afirmă cercetătorii.


Cercetările au început din anul 2016, iar specialiștii au căutat să observe activitatea umană din Nahualac. În zonă au fost descoperite fragmente ceramice.

Iris Hermandez, arherolog din cadrul proiectului, sugerează că a existat un ritual de controlare a apei pentru ca râurile să alimenteze balta pentru a se putea forma efectul de plutire a structurii. În balta Nahualac au fost descoperite două structuri.

Prima este constituită din amplasarea mai multor pietre rectangulare în perioada precolumbiană. Iar a doua este localizată la 150 de metri de prima într-o vale, unde se află izvoare. Obiectele din ceramică descoperite în zonă au fost datate ca fiind din perioada anilor 750-1150.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: