Redactia.ro
Home » Știri » Detalii despre trecutul lui Marcel Vela. Cine este ministrul de Interne și ce pregătire are

Detalii despre trecutul lui Marcel Vela. Cine este ministrul de Interne și ce pregătire are

marcel vela

Ministrul de Interne Marcel Vela a devenit al doilea om în stat după declanșarea stării de urgență la 16 martie 2020 pe motiv de pandemie de coronavirus COVID-19. A luat astfel decizii cruciale în lupta împotriva coronavirusului.

În situația declarării stării de urgență, ministrul de Interne, care conduce DSU, poate așadar emite ordine cu valoare de lege. Astfel, se facilitează procedurile de achiziție și aprovizionare pentru combaterea coronavirusului.

Șeful de la Interne s-a făcut remarcat în administrația locală. Vela a fost primar al Caransebeșului timp de trei mandate, din 2004 până în 2016. După ce și-a încheiat cel de-al treilea mandat de primar, a fost ales senator. Din februarie până în septembrie 2018 a fost președintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță, iar ulterior secretar al Biroului Permanent al Senatului.

Cel mai mare secret al ministrului de interne

Ministrul Afacerilor Interne a fost la un pas de a se face stareț la o mănăstire. Într-un interviu acordat revistei Formula AS, în anul 2011, Marcel Vela dezvăluia că dacă nu ar fi avut titulatura de primar ar fi vrut să fie starețul unei mănăstiri din Munții Banatului.

„Cred că experiența și dorința de a crește o echipă noua în administrație, cu oameni tineri și profesioniști, cu o nouă mentalitate, cu care să poți face bine comunității, sunt un atu important. Un altul, la fel de important, este să-ți propui să lați peste timp și vremuri o amintire frumoasă în urma ta.

Cred că acestea toate sunt și argumente, dar și bucurii. Ceea ce, până la urmă, te mobilizează să muncești cu pasiune și devotament, pentru a face din orașul tău cea mai frumoasă cetate de pe pământ. Dacă nu aș fi fost primar, probabil mi-ar fi plăcut să fiu starețul unei mănăstiri din Munții Banatului”, a declarat Marcel Vela.

Marcel Vela are o particularitate în CV

Marcel Vela spune că a terminat Institutul Politehnic Traian Vuia, din Timişoara, Facultatea Institutul de Subingineri Reşiţa, profil mecanic, specializarea tehnologia sudării, în perioada 1984-1989. El a mai trecut în CV Facultatea de Drept, la Universitatea Europeană Drăgan, din Lugoj, profilul ştiinţe juridice, de care a urmat-o în perioada 1993-1997.

Marcel Vela şi-a trecut în CV toate distincțiile primite:

  • Cetăţean de Onoare al Oraşului Oţelu-Roşu, 2000
  • Ordinul „Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989” – Preşedintele României Ion Iliescu, 2004
  • Membru de Onoare al Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, 2007
  • Ordinul Stephanus Magnus al BOR – Patriarhul Daniel, 2010
  • Ordinul Naţional „Serviciul Credincios în grad de Ofițer”, Preşedintele României Emil Constantinescu, 2010
  • Binecuvântare Apostolică, Papa Francisc, Vatican, 2013
  • Titlu „Luptător cu rol determinant in Revoluţia din Decembrie 1989” – Preşedintele României Klaus Iohannis, 2015.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: