Redactia.ro
Home » Știri » Dialog amuzant între un șofer și un polițist rutier: ”Vinul roșu face bine la circulație. Chiar nu știți?”

Dialog amuzant între un șofer și un polițist rutier: ”Vinul roșu face bine la circulație. Chiar nu știți?”

Dialog amuzant între un șofer și un polițist rutier: ”Vinul roșu face bine la circulație. Chiar nu știți?”

Un videoclip a ajuns viral după ce un șofer și un polișist rutier au avut un dialog amuzant pe stradă! Ministerul de Interne a folosit imaginile pentru a le reaminti conducătorilor auto că nu trebuie să se urce la volan dacă au consumat alcool. 

Dialog amuzant între un șofer și un polițist rutier

Ministerul de Interne a făcut publică o conversație între un conducător auto și un polițist rutier în timp ce șoferul era sub influența alcoolului. Postarea de pe Facebook a devenit virală, adunând mii de „like”-uri și zeci de „share”-uri în doar trei ore. Scopul autorităților a fost să le reamintească conducătorilor auto că nu trebuie să se urce la volan dacă au consumat alcool.

Dialog amuzant între un șofer și un polițist rutier! Conducătorul auto a încercat să folosească o glumă din mediul online pentru a justifica cifrele de pe etilotest care îl contraziceau, potrivit MAI.

Șoferul, prins băut, îi spune polițistului că a băut „doar” două pahare cu vin pentru că așa e recomandat, iar vinul roșu face bine la circulație. Nu și la cea rutieră, a comentat în final Ministerul de Interne, scrie Digi24.

Dialogul amuzant dintre șofer și polițist:

– Dumneavoastră afirmați că nu ați băut nimic, dar etilotestul arată altceva.

– Doar două pahare de vin roșu, domnul polițist.

– Conform valorii de pe etilotest, cred că sunt mai multe. Dar nici nu mai contează.

– Pe cuvânt că au fost două! Și le-am băut pentru că așa e recomandat. Vinul roșu face bine la circulație! Chiar nu știți asta?

– Dumneavoastră confundați circulația sângelui cu circulația rutieră.

– Păi, e tot circulație.

– Este, dar cu mari diferențe. O să vă dați seama în următoarele 90 de zile, cât o să fiți pieton.

– De ce 90 de zile? E o provocare?

– Pentru că atât arată etilotestul că trebuie să circulați pe jos. Puteți încerca și bicicleta, dar nu vă recomandăm în această perioadă. Vedeți, și aceasta tot circulație e.

După publicarea dialogului, Ministerul de Interne a conchis cu fraza ”Vinul roșu sau orice băutură alcoolică nu face deloc bine la circulația rutieră”.

Care este limita de alcoolemie pentru contravenţie şi când devine infracţiune

Cantitatea de alcool consumată de o persoană se măsoară prin alcoolemie. Aceasta reprezintă cantitatea de alcool din sânge. Alcoolemia se exprimă în grame de alcool per litru de sânge şi se poate măsura în respiraţie, în probele de sânge sau de urină. Alcoolemia de 0,10 mg/l înseamnă că o persoană are 1 parte de alcool pur la 10.000 de părţi de sânge.

Până la o anumită limită, alcoolemia este sancţionată doar contravenţional, dar la o valoare mai mare devine o problemă penală. O alcolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancţionează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni.

Conform legislatiei din Romania, atunci când şoferii sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: