Redactia.ro
Home » Știri » Dieta lui Nicolae Ceaușescu. Pentru a nu fi otrăvit, liderul comunist recurgea la un gest mai puțin obișnuit

Dieta lui Nicolae Ceaușescu. Pentru a nu fi otrăvit, liderul comunist recurgea la un gest mai puțin obișnuit

dieta lui Ceausescu

După moartea soților Ceaușescu, mai exact pe 25 decembrie 1989, apropiații au făcut declarații șocante despre modul de viață pe care cei doi îl duceau.

Conform acestora, Nicolae Ceaușescu ținea foarte mult la tabieturile sale alimentare, mânca tot timpul sănătos și nu bea niciodată cafea.

Dieta specială a lui Nicolae Ceaușescu

Conform Viva.ro, Nicolae Ceaușescu avea un stil culinar sănătos, întotdeauna se alimenta sănătos și nu bea cafea.

Potrivit apropiaților soților Ceaușescu, liderul comunist se trezea în fiecare dimineață la aceeași oră, iar la ora 08.00 ajungea la biroul său din Comitetul Central al PCR.

Dimineața mânca la vila din Primăverii împreună cu Elena Ceaușescu. Aceștia consumau ouă fierte, o felie de șuncă sau brânză și consuma ceai cu lapte, în loc de cafea.

Deși nu consuma deseori fructe, acesta bea zilnic suc de fructe, pe care îl bea cu paiul, iar cel mai des, liderul comunist consuma suc de grapefruit, după somnul de după-amiază.

De asemenea, Nicolae Ceaușescu avea un spațiu amenajat la birou pentru a se odihni după amiaza, începând cu 13.30.

Nicolae Ceaușescu, mare amator de legume și verdețuri

Fostul președinte al României îl plăcea să consume legume și verdețuri, servea de fiecare dată când avea ocazia borș de ștevie, lobodă și pure de urzici.

Bucătarii îi prepărau acestuia musaca de legume cu ou și smântână, friptura sau cerea salată de roșii cu brânză proaspătă.

Deși Ceaușescu era vânător înrăit, acesta nu consuma prea multă carne, și din cauza bolilor de care suferea, a fost nevoit să respecte o dietă strictă.

Nicolae și Elena Ceaușescu sărbătoreau Paștele și Crăciunul cu multe preparate tradiționale precum sarmale, salata boeuf, piftie.

Ceaușescu a fost diagnosticat cu diabet sever, iar dulciurile erau rare în meniul său și multe din mâncăruri erau preparate cu îndulcitori naturali precum siropul de arțar.

De teama de a nu fi otrăvit, Nicolae Ceaușescu își lua mâncare de acasă, iar unii oficili nu au înțeles niciodată acest lucru.

Menajera cuplului a mărturisit că Elena Ceaușescu a învățat-o să prepare desertul ei preferat, și anume coliva.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: