Redactia.ro
Home » Știri » Din 7 mai, vaccinare fără programare. Persoanele peste 60 de ani se pot prezenta la orice oră

Din 7 mai, vaccinare fără programare. Persoanele peste 60 de ani se pot prezenta la orice oră

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a anunțat că începând de vineri, 7 mai, nu va mai fi nevoie de programare pentru imunizare. Însă, se va ține cont de un interval orar. Concret, persoanele care au peste 60 de ani vor putea veni la orice oră, la centrele de vaccinare, iar restul categoriilor de vârstă se pot prezenta în intervalul 14.00 – 20.00.

Din 7 mai, vaccinare fără programare. Persoanele peste 60 de ani se pot prezenta la orice oră

Programul de lucru al centrelor de vaccinare este 8:00-20:00. Oamenilor care se prezintă direct la centrele de vaccinare li se va oferi un bon de ordine, mai explică Valeriu Gheorghiță, potrivit Observator.

„Începând de vineri, 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare, pentru că vineri se face aprovizionarea pentru sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil vom stabili ca persoanele de peste 60 de ani să se poată prezenta direct fără programare la centrele de vaccinare (…) și se pot prezenta pe tot parcursul intervalului de lucru, adică 08:00 – 20:00. Restul persoanelor se vor prezenta după ora 14:00 până la finalul programului de lucru (ora 20:00 – n.red.).Nu vreau să existe nemulțumiri. Persoanele care au prioritate vor fi cele deja programate, însă suplimentar se vor elibera bonuri de ordine celor care se prezintă direct la vaccinare. Dacă, de exemplu, un centru are 120 de locuri capacitate de vaccinare și 50 de persoane sunt deja programate, pentru restul de până la 120 se eliberează bonuri de ordine. Pot fi trecute, eventual, persoanele pe o listă suplimentară și să se prezinte eșalonat, a doua zi, a treia zi”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Medicul militar a mai precizat că avem, momentan, oeste 25.000 de persoane care se află pe lista de așteptare. În Capitală de exemplu, sunt peste 7.000

”În momentul de faţă sunt peste 25.000 de persoane care se mai regăsesc pe lista de aşteptare. Avem cele şase judeţe care au cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare, în Bucureşti mai sunt circa 7967 de persoane pe lista de aşteptare, în Mureş aproape 5.000 de persoane, Cluj – peste 3.000 de persoane, Galaţi – aproape 2.000 de persoane, Prahova – 1.400, Argeş – 135 de persoane. Au fost notificate în total peste 1.777.000 de persoane, prin sms, care au fost înscrise pe listele de aşteptare şi şi-au confirmat programarea 1.333.000 de persoane ceea ce înseamnă un randament al aşteptărilor din listele de aşteptare de circa 75%”, a mai spus dr. Gheorghiţă.

Capitala, cea mai bună rată de acoperire vaccinală

Bucureștiul este urmat din acest punct de vedere de Cluj, Timiş şi Braşov. Capitala are o doză de peste 20%.

”Avem un procent de acoperire vaccinală cu cel puţin o doză de peste 20%, 20,33% din populaţia eligibilă care a fost vaccinată cu cel puţin o doză. Avem 11,93% persoane care au fost vaccinate cu o singură doză şi 8,39% persoane care au fost vaccinate cu schema completă cu cele două doze. Avem peste două milioane de persoane care au fost vaccinate cu schemă completă ceea ce înseamnă obţinerea beneficiilor maximale după vaccinarea împotriva COVID-19. Am făcut o evaluare a ratei de acoperire vaccinală la nivel judeţelor. În municipiul Bucureşti, în momentul de faţă, este cu o rată de acoperire vaccinală de 31%, dacă comparăm cu rata de acoperire din celelalte judeţe, nu mă refer la municipii, este cea mai mare rată de acoperire vaccinală din ţară, urmat de judeţul Cluj cu 28%, Timiş – 22%, Braşov – 22%, Sibiu – 21%, Constanţa – 21%. Sunt primele şase judeţe cu o rată de acoperire vaccinală peste media naţională”, a conchis Valeriu Gheorghiţă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: