Redactia.ro
Home » Știri » DNA, plângere împotriva Elenei Udrea. Procurorii o acuză de divulgarea unor informații secrete

DNA, plângere împotriva Elenei Udrea. Procurorii o acuză de divulgarea unor informații secrete

Elena Udrea este acuzată de divulgarea unor secrete de stat, de către procurorii DNA. Aceștia au depus plângere pe numele fostului ministru al Turismului la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). 

DNA, plângere împotriva Elenei Udrea. Procurorii o acuză de divulgarea unor informații secrete

Totul are legătură cu ziua când Elena Udrea se afla în sala de judecată, citată fiind în dosarul în care este anchetată  cu privire la campania prezidențială a lui Traian Băsescu, din 2009. La acel moment, Udrea a vrut ca ședința să fie declarată nepublică, pentru a arăta judecătorului o serie de documente „strict secrete”.

Instanța a declarat, astfel, ședința una privată. Astfel că, Elena Udrea a depus un plic deschis, spunându-le judecătorilor că l-a primit cu o zi înainte. Plicul ar fi avut unele documente, care fac referire la activitatea a trei denunțători din dosar campaniei prezidențiale. Un martor ocular al procesului a spus că documentele din dosar au legătură cu o cerere pe care Elena Udrea ar fi vrut să o depună către către Seviciul Român de Informații (SRI). Fostul ministru ar tinde să divulge SRI-ului informații despre cei trei denunțători ai ei, cerere respinsă la momentul respectiv de Curtea de Apel București, relatează Europa Liberă, citată de G4 media.

Unde a fost găsit plicul Elenei Udrea. Ce spune avocatul ei

La termenul următor  de judecată a apărut plicul cu documente pe masa judecătorului. Dar, instanța l-a respins, deoarece are un caracterul secret și a restituit plicul Elenei Udrea. Mai apoi, a urmat plângerea formulată de DNA. Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spune că plicul în cauză a fost găsit în curtea fostei guvernante.

„Am fost chemați, am prezentat cadrul legal și procurorii au înțeles despre ce e vorba. Legea spune că nu pot fi clasificate documente prin care sunt încălcate drepturile fundamentale ale omului, așa cum s-a întâmplat în acest caz. Din câte știu eu, plicul a fost aruncat în curtea locuinței sau plasat în apropierea mașinii Elenei Udrea. Ea nu a făcut publice respectivele documente, le-a prezentat instanței de judecată care are acces la documente clasificate. Informațiile din acel plic ar fi fost de natură să-i îngrădească drepturile fundamentale. Erau niște copii xerox cu informații care nu pot fi verificate. Știm că documentele clasificate nu se xeroxează, nu poate nimeni să verifice dacă documentele sunt reale”, a declarat pentru Radio Europa Liberă avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: