Redactia.ro
Home » Știri » Elena Udrea poate părăsi țara. Curtea de Apel a luat o nouă decizie

Elena Udrea poate părăsi țara. Curtea de Apel a luat o nouă decizie

Elena Udrea

După ce a fost condamnată la opt ani de închisoare cu executare, Elena Udrea primește o nouă veste din partea Curții de Apel. De data aceasta este una bună. Instanța a respins, vineri, cererea DNA de plasarea a sa sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, fiind achetată în dosarul campaniei prezidențiale din 2009, a lui Traian Băsescu. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori.

Elena Udrea poate părăsi țara. Curtea de Apel a luat o nouă decizie

Curtea de Apel București a luat o nouă decizie asupra Elena Udrea. Fostul ministru al Turismului poate părăsi țara, după ce instanța a respins cererea procurorilor DNA de plasarea a sa sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, fiind achetată în dosarul campaniei prezidențiale din 2009, a lui Traian Băsescu, informează știrileprotv.ro Decizia Curții de Apel poate fi contestată, deoarece nu este una definitivă.

”Nu mai vreau să înfund puşcăriile lumii. O să mă lupt pentru o decizie corectă. Nu poți fi fugar cu atâția ani de condamnare, spune Elena Udrea.

Procurorii DNA au venit cu cererea de interdicție a părăsirii țării, deoarece Elena Udrea are antecedente în această privință- ea a fugit din țară după condamnarea din dosarul Gala Bute. În schimb, Elena Udrea exclude să facă acest lucru din nou.

”Cred că-s singurul caz în care cineva s-a întors de bunăvoie. Dacă aș fi vrut să nu mă întorc, nu mă-ntorceam de acum 2 ani. Am venit pentru că mi-am dorit să mă întorc și vă reamintesc că plecarea mea s-a datorat unei decizii abuzive a instanței. Eu m-am întors de bunăvoie din Costa Rica și nu cred că se pune problema ca în acest moment să existe vreun risc ca eu să plec undeva, câtă vreme eu mi-am asumat să vin să trăiesc în România”, a spus Elena Udrea.

Ce acuzații i se aduc Elenei Udrea în dosarul campaniei electorale prezidențiale din 2009

Elena Udrea a fost condamnată în aceste zile la opt ani de închisoare cu executare, de către Curtea de Apel, după ce la finalul lunii ianuarie, un procuror DNA a cerut  pedepse uriașe pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu. Magistratul a cerut peste 15 ani pedeapsă pentru Ioana Băsescu și peste 12 ani pedeapsă pentru Elena Udrea, în dosarul campaniei electorale prezidențiale din 2009 a lui Traian Băsescu. Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani. Ioana Băsescu este acuzată de instigare la delapidare și instigare la spălare de bani.

„Având in vedere jurisprudența și starea de concurs de comitere a faptelora apreciem că legea penală mai favorabila e Codul penal vechi. Chiar dacă limitele de pedeapsa sunt mai ridicate decât cele din Codul penal nou. Condamnați pe inculpata Udrea Elena pentru cele șapte fapte, aflate în concurs. Limitele pedepsei sunt de la 3 la 12 ani. Dozarea pedepsei trebuie sa fie corespunzătoare urmare modului în care a înțeles să se folosească de sarcinile si funcția avute. Orientați pedeapsa spre maximum special al acestei fapte de instigare la luare de mita. Pentru faptele de spalare de bani dispuneti condamnarea ei la o pedeapsa spre maximum pentru patru fapte de spalare de bani.Toate faptele sunt în stare de concurs real. Vă rugam să aplicați și un spor de pedeapsa, necesar în virtutea gravității faptelor comise prin prisma funcției si calității sale. A denotat disprețul total față de lege.Dispuneți stabilirea exectuării pedepsei în regim privativ de libertate”, a cerut procurorul în fața judecătorului de la CAB.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: