Redactia.ro
Home » Știri » Doi pompieri, eroi pentru o familie afectată de inundațiile din Alba. Cum au salvat din calea apelor un băiețel, sora, mama și cățeii lui

Doi pompieri, eroi pentru o familie afectată de inundațiile din Alba. Cum au salvat din calea apelor un băiețel, sora, mama și cățeii lui

Județul Alba este în continuare afectat de inundații. Mai multe comune sunt sub cod roșu, iar nivelul apelor s-a mărit într-atât de mult încât a înghițit casele oamenilor. Echipaje de salvare intervin de urgență la fața locului, iar misiunea a doi pompieri a devenit virală și lăudată în mediul online.

Doi pompieri, eroi pentru o familie afectată de inundațiile din Alba. Cum au salvat din calea apelor un băiețel, sora, mama și cățeii lui

Doi pompieri care au intervenit într-o comună din Alba, afectată de inundații, au devenit eroi pentru o familie. Cei doi salvatori au luat din calea viitorilor un băiețel, mama, sora și cățeiia acestuia. Întreaga lor misiune a fost făcută publică de către reprezentanții MAI și lăudată de către instituție și nu numai.

”Primul, a fost salvat băiatul. Era foarte speriat.
Când au ajuns la un loc sigur, s-a uitat către cei doi pompieri:
– Mama și sora mea?
– Stai liniștit, le aducem imediat și pe ele.
– Vă rog frumos, să nu uitați de cățeluși! Sunt și ei la etaj.
– I-am văzut. Îi aducem și pe ei.
9 minute trecuseră de când mama celor doi copii sunase pentru ajutor. Viitura adusese o cantitate mare de apă într-un timp foarte scurt.
– Vă rugăm să vă adăpostiți în locul cel mai ridicat! Imediat ajungem la dumneavoastră, acesta a fost mesajul pompierilor de la ISU Alba.
Știm că aceasta vă este meseria. Știm că pentru acest lucru ați devenit pompieri, ca să ajutați și să interveniți atunci când este nevoie de ajutor, dar nu putem să nu vă mulțumim pentru acest lucru!
Cu respect!”, au scris reprezentanții MAI pe facebook.

Ce spune premierul Florin Cîțu despre inundațiile din județul Alba

Din cauza inundațiilor, mai mulți locuitori ai comunelor aflate sub cod roșu sunt acum rămași fără un acoperiș deasupra capului. Apele le-au distrus totul în cale. Florin Cîțu a dat asigurări că oamenii vor primi ajutor de la Guvern.

„Am creat cadrul legal acum o lună şi ceva, prin care putem să dăm ajutoare fără a mai fi nevoie de o şedinţă de Guvern, ceea ce înseamnă că după ce primim raportul de evaluare, oamenii vor putea să primească susţinere financiară, materiale, tot ceea ce este nevoie. Sunt sume fixe, dar dacă este nevoie, se poate suplimenta. În acest moment, trebuie să ne asigurăm că oamenii pot să-şi recupereze şi să-şi repună gospodăriile cât mai repede în situaţia iniţială.Acum urmează partea mai grea, pe termen scurt, să refacem tot ce s-a stricat. În primul rând începem cu gospodăriile oamenilor, acolo unde este nevoie, am discutat deja dacă este nevoie de apă, vom aduce containere de 1.000 de litri de apă ca să fie apă potabilă în zonă, dacă este nevoie de locuinţe, saltele, utilaje, de Armată, am vorbit cu domnul general (Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, n.r.) pentru personal, dar şi de utilaj greu pentru a ajuta. Toate resursele vor fi puse la dispoziţie pentru a rezolva cât mai repede. În primul rând gospodăriile cetăţenilor să poată să-şi revină cât de curând la normal, apoi vom începe şi cu arterele principale”, a spus, duminică, Florin Cîţu, la vizita din localitatea Ocoliș, județul Alba.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: