Redactia.ro
Home » Știri » Cod roșu de inundații în județul Alba! Două comune, afectate de viituri puternice

Cod roșu de inundații în județul Alba! Două comune, afectate de viituri puternice

Județul Alba este sub avertizare de cod roșu de inundații! În două comune, deja, au pătruns viituri puternice, care i-au afectat pe locuitori.

Cod roșu de inundații în județul Alba! Două comune, afectate de viituri puternice

În timp ce în alte zone din țară este vreme caniculară, în județul Alba ploile torențiale creează mari probleme. Meteorologii au emis un cod roșu de inundații, iar două comune sunt, deja, afectate de viituri. Localnicilor le-au fost afectate casele și gospodăriile.

În comunele  Ocoliș, dar și în Poșaga a plouat cu grindină și cantități mari de apă. Ploile au fost însoțite de descărcări electrice și de indundații. Drept urmare, sumt blocate drumurile de circulație  DJ750G către comuna Ocoliș și DJ750F către Poșaga. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție, iar comunicarea cu autoritățile este una dificilă din cauza semnalului extrem de slab, potrivit ISU Alba. La fața locului s-au deplasat opt ofițeri și 41 de subofițeri cu 10 motopompe transportabile și trei motopompe remorcabile, dar și o barcă pneumatică, transmite G4media.

De asemenea, reprezentanții ISU Alba dau asigurări că nu sunt victime până la această oră: „Nu sunt raportate victime până la această oră”, au precizat reprezentanţii ISU Alba.

Drumuri distruse de inundații în două comune din Alba

A mai fost anunțat un cod roșu de inundații și pentru alte comune: Zlatna, Câmpeni, Abrud, Bistra, Baia de Arieş, Roşia Montană, Lupşa, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărişoara, Almaşu Mare, Gârda de Sus, Bucium, Arieşeni, Sălciua, Vadu Moţilor, Poşaga, Ciuruleasa, Mogoş, Poiana Vadului şi Ocoliş.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Transilvania

Potrivit ANM, va mai ploua în zonă până pe data de 20 iulie. ”Vremea va fi călduroasă în primele zile ale intervalului de prognoză, iar temperaturile diurne vor fi cuprinse, în medie, între 31 și 34 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de15…17 grade. Ulterior, vremea se va răcori, astfel încât, între 16 și 25 iulie, maximele diurne se vor situa în jurul unei valori medii de 28 de grade, iar temperaturile minime vor fi de 15…16 grade. Ploi pe arii extinse și local mai însemnate cantitativ se vor semnala în intervalul 15 – 20 iulie, apoi doar izolat vor mai fi ploi de scurtă durată”, potrivit unui comunicat emis de ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: