Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în Familia Regală a României! A murit fiica Principesei Ileana a României, Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei

Doliu în Familia Regală a României! A murit fiica Principesei Ileana a României, Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei

Familia Regală a României este în doliu! S-a stins din viață Arhiducesa Maria Magdalena, nepoata Regelui Ferdinand I și a Regelui Carol al II-lea. Avea 82 de ani.

Doliu în Familia Regală a României! A murit fiica Principesei Ileana a României, Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei

Casa Regală a României esteb în doliu! A murit, miercuri, Arhiducesa Maria Magdalena, nepoata Regelui Ferdinand I și a Regelui Carol al II-lea și, de asemenea, fiică a Principesei Ileana a României. Arhiducesa avea 82 de ani, iar anunțul decesul a fost anunțat de Familia Regală, pe rețelele de socializare.

„Familia Regală a aflat cu mare tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a Alteţei Sale Imperiale şi Regale Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei. (…) Decesul Arhiducesei Maria Magdalena este o grea pierdere pentru Majestatea Sa şi pentru întreaga Familie. Astăzi, Custodele Coroanei şi Principele Radu au transmis condoleanţe Baronului Johannes von Holzhausen, fiul cel mare al arhiducesei, şi întregii familii von Holzhausen. Dumnezeul să o odihnească în pace!”, se arată într-o postare pe rețelele de socializare Familia Regală a României.

Cine a fost, mai exact, Arhiducesa Maria Magdalena

Arhiducesa Maria Magdalena este fostă fiică  a Principesei Ileana a României şi a Arhiducelui Anton al Austriei. Are origini austriece, născundu-se în Austria pe 2 octombrie 1939, la Castelul Sonnberg din Austria. A avut o legătură specială cu România, mai ales că era verișoară cu regretatul Rege Mihai I. Venea adesea să viziteze Branul, Bucureştiul, Sinaia. De altfel,  în ultimul deceniu, Arhiducesa Maria Magdalena împreună cu soțul ei, dar și Custodele Coroanei și Principele Radu, au călătorit cu Trenul Regal, vizitând  Cluj, Sibiu, Oradea, Arad, Alba Iulia, Brașov și Făgăraș.

Deși o bună perioadă din adolescență a petrecut-o în SU, s-a retras, în cele din urmă în locul natal, Austria. A fosta soția Baronului Hanns von Holzhausen alături de care a avut trei copii: Baronul Johannes, Baronul Georg şi Baroana Alexandra von Holzhausen. Arhiducesa a luat parte în anul 2015, la aducerea Inimii Reginei Maria la Castelul Pelişor, de la Balcic. Alături de soțul ei i-a condus pe ultimul drum pe Regina Ana, și pe Regele Mihai, în decembrie 2017.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: