Redactia.ro
Home » Știri » Două metode de finanțare prin care îți poți cumpăra mașini rulate

Două metode de finanțare prin care îți poți cumpăra mașini rulate

Două metode de finanțare

În cazul în care te gândești să-ți cumperi o mașină, trebuie să știi că există mai multe metode de finanțare.

Dacă nu ai suma disponibilă pentru a-ți achiziționa un autoturism, trebuie să apelezi la leasing sau creditul auto.

Două metode de finanțare prin care îți poți cumpăra mașini rulate

Dacă vrei să îți cumperi o mașină și nu ai suma suficientă, dar ești dispus să apelezi la o sursă de finanțare trebuie să știi că există două variante destul de bune.

Ei bine, dacă îți cumperi o mașină în rate trebuie să știi că o poți face cu un credit bancar sau cu leasing, amândouă având la bază o rată lunară.Chiar dacă pentru început nu pare diferență mare între cele două variante, sunt destule lucruri diferite.

Așadar, în cazul în care se alege varianta leasing trebuie știut faptul că firma achiziționează bunul nou sau second hand, iar persoanele în cauză achită bunul către compania printr-o rată lunară.

Pe durata leasing-ului, firma de leasing este proprietarul mașinii până când a fost achitată ultima plată, iar după persoana în cauza poate fi considerată proprietarul autoturismului.

De asemenea, dacă se cumpără prin leasing, trebuie știut și faptul că nu se încheie mai repede de un an, pentru că legea interzice contractele cu o durată mai mică de 12 luni.

Societatea de leasing va asigura mașina și are dreptul de a alege asiguratorul, dar clientul va suporta asigurarea care va fi inclusă în rata lunară.

Mai mult, pentru a beneficia de o mașină în leasing trebuie menționat faptul că trebuie plătit un avans între 20-50% din valoarea totală a mașinii.

Cum se procedează pe bază unui credit auto?

În cazul în care se achiziționează o mașină pe baza unui credit auto, persoanele în cauză vor fi proprietarii mașinii încă de la început, dar va trebui să îndeplinească următoarele reguli.

Proprietarii vor avea posibilitatea de a rambursa creditul oricând pe durata contractului de credit, bunul fiind asigurat obligatoriu FULL CASCO, iar toate costurile sunt suportate de client.

Totodată, rambursarea creditului se poate face după minim 6 luni de la semnarea contractului. În ceea ce privește plata în avans, aceasta se face de 10% și se încheie o asigurare de tip CASCO.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini