Redactia.ro
Home » Știri » Două pepite de aur în valoare de 350.000 de dolari au fost găsite în Australia. Care sunt cele mai mari bucăți de aur descoperite până în prezent

Două pepite de aur în valoare de 350.000 de dolari au fost găsite în Australia. Care sunt cele mai mari bucăți de aur descoperite până în prezent

GALERIE FOTO (2) Două pepite de aur în valoare de 350.000 de dolari au fost găsite în Australia. Care sunt cele mai mari bucăți de aur descoperite până în prezent

Două pepite de aur în valoare de aproximativ 350.000 USD au fost descoperite de o pereche de săpători din sudul Australiei. Brent Shannon și Ethan West au găsit comoara lângă orașul Goldmining, Tarnagulla, în statul Victoria.

Descoperirea lor norocoasă a fost prezentată la emisiunea TV Aussie Gold Hunters, care a fost difuzat joi. Bărbații au săpat pământul și au folosit detectoare de metale pentru a găsi aurul din zonă, iar bucățile de aur cântăresc împreună aproximativ 3,5 kg.

Cine sunt norocoșii care vor intra în posesia averii de 350.000 dolari

Toată descoperirea a fost transmisă de emisiune australiană care transmite publicului poveștile vânătorilor de aur. Spectacolul, care este difuzat și în Marea Britanie, urmează echipe de căutători de aur care săpă în câmpurile de aur din părțile îndepărtate din Australia.

„Am pornit către acea zonă cu speranțe mari. Era într-un teren virgin, ceea ce înseamnă că este neatins și nu a fost minat”, a spus domnul Shannon în cadrul emisiunii australiane.

Domnul West a spus că, timp de patru ani de minerit pentru aur, el este găsit „probabil mii” de piese, dar această bucată de aur este cea mai spectaculoasă.

„Acestea zi marchează cea mai semnificativă descoperire pentru noi. A avea două bucăți mari într-o zi este destul de uimitor”, a spus Ethan West.

Discovery Channel a mai spus că cei care colecționează asemenea descoperiri ar putea plăti cu până la 30% mai mult decât valoarea estimată pentru pepitele găsite.

Când au fost descoperite cele mai mari pepite de aur

În 2019, un bărbat australian a dezgropat o bucată de aur de 1,4 kg în valoare de 100.000 de dolari folosindu-se de un detector de metale.

Exploatarea aurului în Australia a început în anii 1850 și rămâne o industrie semnificativă în țară. Orașul Tarnagulla, unde a fost descoperită bucata de aur, a devenit foarte bogat pentru o perioadă de timp în care potențialii pasionați s-au mutat acolo pentru a-și face avere.

Acum 150 de ani, doi mineri din Cornish au găsit o uriașa bucată de aur supranumit Welcome Stranger în timp ce făceau perspective în câmpurile de aur din Victoria, Australia, la 5 februarie 1869. Cântărea 72 de kg și avea 61 de cm lungime când a fost găsit îngropat chiar la suprafață.

Henry Dole, fost miner și căutător de aur cu o experiență de peste 16 ani în domeniu, a găsit cea mai mare pepită de aur din lume care  a valorat câteva milioane de dolari. El a declarat atunci că nu a mai văzut așa ceva în toată cariera lui. Imensa pepită a fost găsită în timpul expediției din zona minei Beta Hunt, Australia, și cântărea nu mai puțin de 90 de kg și puțin peste 3 milioane de dolari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: