Redactia.ro
Home » Știri » Dozele de vaccin anti-COVID au fost livrate la spitalul din Slobozia în cutii de pizza. Ce a explicat Valeriu Gheorghiţă

Dozele de vaccin anti-COVID au fost livrate la spitalul din Slobozia în cutii de pizza. Ce a explicat Valeriu Gheorghiţă

Dozele de vaccin anti-COVID au fost livrate la spitalul din Slobozia în cutii de pizza. Ce a explicat Valeriu Gheorghiţă

Dozele de vaccin anti-COVID au fost livrate la spitalul din Slobozia în cutii de pizza! Imaginile au stârnit multă revoltă în rândul populației. 

Dozele de vaccin anti-COVID au fost livrate la spitalul din Slobozia în cutii de pizza

Un incident neplăcut s-a petrecut la Spitalul Județean din Slobozia azi, când au ajuns dozele de vaccin anti-COVID. Mai multe imagini au apărut în presă și au arătat că sticlele cu ser se aflau în cutii de pizza. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a oferit declarații incredibile despre această situație.

În momentul în care medicii din Slobozia au deschis recipientul frigorific, ei au găsit cutii de pizza care conțineau dozele de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. Autoritățile susțin că nu sunt probleme pentru că au fost transportate la temperatură optimă. Iar medicul Valeriu Gheorghiţă a declarat despre situaţia de aici că este important să se respecte lanţul de frig, potrivit Digi24.

“Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza într-adevăr, dar conţin cele 195 de flacoane, care este doar o întâmplare să semene foarte mult într-adevăr cu o cutie de pizza, aşa sunt ele livrate, practic un pachet conţine cinci astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Mai mult, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a precizat că nu este nicio problemă, în condițiile în care sunt respectate condițiile de temperatură la care trebuie păstrat vaccinul.

”Nu știam acest aspect, dar acest lucru nu are legătură cu siguranța în care sunt transportate. Este doar o modalitate prin care sunt separate acele doze. Important este să se respecte lanțul de frig. Este mai puțin important că acel ambalaj provine din altă sursă. Cred că acest lucru nu are legătură cu siguranţa în care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial, din modalitatea de ambalare iniţială. Important este să se respecte lanţul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice cu data-loggere care monitorizează în permanenţă temperatura, iar acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este o datorie a noastră de a asigura condiţiile lanţului de frig”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Campania de imunizare în judeţul Ialomiţa a început astăzi

Campania de imunizare în judeţul Ialomiţa era programată să înceapă azi, de la ora 10:00, însă primul ser a fost administrat cu o întârziere de circa două ore. Primul medic care s-a vaccinat a fost dr. Jamil Aldabsheh, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

“Astăzi a început campania de vaccinare cu speranţa că ne vom întoarce la viaţa noastră, că vor scădea cazurile grave şi incidenţa. A fost bine după ce m-am vaccinat, nu e primul vaccin pe care-l fac, orice vaccin la care beneficiul a fost mai mare decât riscul eu l-am făcut la momentul oportun. Sunt bine. Îi aştept şi pe colegii mei care sunt în prima linie şi apoi rudele şi toată populaţia să se vaccineze”, a declarat medicul Jamil Aldabsheh.

În prima zi a campaniei de vaccinare, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-au vaccinat 45 de cadre medicale. La nivel județean au fost distribuite 61 de flacoane de vaccin, pentru 305 imunizări. Dintru-un singur flacon se pot efectua 5 vaccinări. Vaccinul scos de la -80 de grade Celsius poate fi păstrat 5 zile în frigider normal și 5 ore, după ce a fost scos din frigider.

Dr. Mirela Niţu, medic în cadrul UPU a Spitalului Judeţean Slobozia, a declarat la rândul său că a făcut vaccinul anti-COVID în speranţa că vom putea reveni cât mai curând la viaţa de dinaintea pandemiei. Și doctoriței Anca Telehuz, şefa de la UPU, i s-a administrat serul împotriva noului coronavirus (SARS-CoV-2).

Un alt caz neplăcut este la un spital din Dâmbovița, unde a fost demarată o anchetă după ce managerul spitalului, Laurențiu Belușică, a declarat că la centrul de vaccinare din localitate se poate imuniza cine dorește. Motivul ar fi sa nu rămână doze nefolosite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: