Redactia.ro
Home » Știri » Dragoș Săvulescu nu va fi extrădat în România. Judecătorii greci au respins cererea statului român

Dragoș Săvulescu nu va fi extrădat în România. Judecătorii greci au respins cererea statului român

GALERIE FOTO (2) Dragoș Săvulescu nu va fi extrădat în România.

Dragoș Săvulescu nu va fi extrădat în România. Curtea de Apel a Mării Egee din Syros a respins extrădarea luui Dragoș Săvulescu în România. Afaceristul a fost lăsat să plece în Italia, deși statul român la condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

Dragoș Săvulescu nu va fi extrădat în România. Judecătorii greci au respins cererea statului român

Dragoș Săvulescu nu va fi extrădat în România. Omul de afaceri a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța și Mamaia, acesta fugind din țară înainte de decizia de condamnare. În urmă cun câteva zile, acesta a fost reținut de autoritățile din Grecia, iar vineri, Curtea de Apel a Mării Egee din Syros a respins cererea autorităților române, iar Dragoș Săvulescu a fost lăsat să plece în Italia. „Chiar dacă în ultimele săptămâni am trecut prin iad, arestarea mea dn Mykonos a dovedit încă o dată că autorităţile române au ignorat abuziv legislaţia italiană europeană. Sunt hotărât să expun public marele abuz făcut în cazul eu, ca şi în alte cazuri din România”, a declarat Dragoş Săvulescu la ieşirea din tribunalul elen.

Este a doua când tribunalul elan respinge o cerere de extrădare în cazul lui Săvulescu. „Curtea de Apel a Mării Egee din Syros i-a dat dreptate domnului Săvulescu, stabilind că România nu are puterea de a forța extrădarea sa din Grecia și a ordonat retragerea imediată a mandatului de arestare din România. Domnul Săvulescu a fost arestat în insula Mykonos pe 9 august datorita menţinerii de către Curtea de Apel Bucureşti a unui mandat vechi de arestare din februarie 2019 ca urmare a condamnării sale în dosarul retrocedărilor din Constanța ce datează încă din 2005, dosar ce conţine acuzaţii pe care domnul Săvulescu le neagă cu tărie. Curtea de Apel Napoli, Italia, unde domnul Săvulescu este rezident, a respins anterior cererea de extrădare a României, recunoscând în același timp sentinţa în Italia conform legislaţiei europene și aplicând apoi o graţiere la respectiva sentinţă, conform legislaţiei italiene”, se arată în comunicatul emis de Săvulescu.

Dragoș Săvulescu susține că a trecut prin „iad” în ultimii ani

Fostul acționat de la Dinamo susține că a fost arestat într-un restaurant din Mykonos de față cu soția și prietenii lor, într-o operațiune în care au fost implicați peste 30 de ofițeri de poliție. „Chiar dacă în ultimele săptămâni am trecut prin iad, arestarea mea din Mykonos a dovedit încă o dată ca autoritățile române au ignorat abuziv legislația italiană și europeană prin menținerea unui mandat de arestare în situația în care din punct de vedere legal nu aveau autoritatea de a face acest lucru. Sunt recunoscător instanței din Grecia pentru corecta aplicare a legii și multumesc avocatului meu – domnul Michalis Dimitrakopoulos pentru calitatea excepțională a muncii sale. Revenit acasă la Milano, sunt hotărât să expun public marele abuz facut în cazul meu ca și în multe alte cazuri din România”, a transmis fostul acționar al lui Dinamo.

Omul de afaceri a fost reținut pe 9 august 2021 pe insula grecească Mykonos, după ce soția sa, fotomodelul de origine albaneză Angela Martini, și o prietenă a cupluului, au publicat imagini și filmulețe în mediul online în care arătau că Săvulescu a părăsit Italia și se afla în vacanță în Grecia.

Dragos Savulescu si sotia sa
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: