Redactia.ro
Home » Știri » „Dragostea pentru brânză” i-a adus arestarea unui traficant de droguri. Cum au reușit polițiștii să-l prindă

„Dragostea pentru brânză” i-a adus arestarea unui traficant de droguri. Cum au reușit polițiștii să-l prindă

GALERIE FOTO (2) „Dragostea pentru brânză” i-a adus arestarea unui traficant de droguri

„Dragostea pentru brânză” i-a adus arestarea unui traficant de droguri. Incredibil, dar adevărat! Un traficant de droguri din Liverpool a fost prins de polițiști după ce a fost distribuit o fotografie cu mâna sa, în care ținea o bucată de brânză. Acesta a fost condamnat la 13 ani și șase luni de închisoare.

„Dragostea pentru brânză” i-a adus arestarea unui traficant de droguri. Cum au reușit polițiștii să-l prindă

„Dragostea pentru brânză” i-a adus arestarea unui traficant de droguri. Un traficant de droguri din Liverpool, nord-vestul Angliei, a fost prins de autorități după ce a fost dat de gol de o bucată de brânză. Carl Stewart, în vârstă de 39 de ani, a postat o fotografie pe un dispozitiv criptat cu o bucată de brânză Stilton, pe care o găsise în magazinul Marks & Spencer. Astfel, fotografia a fost descoperită de poliția din Merseyside, care au folosit-o pentru a-i analiza amprentele. Ulterior, aceștia l-au identificat pe Stewart. La scurt timp, bărbatul a fost condamnat la 13 ani și șase luni de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru furnizarea de cocaină, heroină și MDMA.

Prins din cauza unei bucati de branza

Potrivit Agenției Naționale pentru Criminalitate, EncroChat, serviciul de mesajerie criptat pe care acesta l-a folosit când a trimis poza, este folosit în special de traficanți și criminali, pentru a desfășura activități infracționale, inclusiv trafic de arme și droguri. Aproximativ 60.000 de utilizatori ai EncroChat au fost identificați la nivel mondial, dintre care 10.000 au fost descoperiți în Marea Britanie.

Stewart nu este primul traficant identificat cu ajutorul unei poze. În 2010, Stephen Taylor a fost condamnat la 10 luni pentru furt, după ce ofițerii au găsit pe telefonul lui o fotografie în care se aflau ceasuri rare, furate. Pentru că nu se vedea clar, autoritățile au trimis poza unui specialist, pentru a obține amprentele digitale care au ajutat la identificarea lui Taylor. În 2018, poliția din Țara Galilor de Sud a obținut 11 condamnări după ce un dealer din Bridgend a trimis imaginea unui bărbat care ținea în palmă droguri. „Carl Stewart a fost implicat în furnizarea de cantități mari de medicamente de clasa A și B, dar a fost surprins dat de gol de dragostea pentru brânză, după ce a împărtășit imaginea în timp ce ținea o bucată de brânză în mână, pe EncroChat. Palmele și amprentele sale au fost analizate și s-a stabilit că îi aparțineau lui Stewart”, a spus Lee Wilkinson, șeful de poliție.

Doi hoți au fost prinși după ce au apelat, din greșeală, la poliție

În ianuarie, doi spărgători din Marea Britanie au devenit virali după ce au apelat accidental la Poliție, în timpul spargerii. Un ofițer din Staffordshire, centrul Angliei i-a etichetat pe cei doi hoți drept „cei mai nefericiți spărgători ai lumii” și i-a asemănat cu escrocii nefericiți din filmul „Singur acasă”. În 2016, doi tâlhari au fost la fel de ghinioniști. Aceștia au decis să fure din incinta fast-food-ului McDonald’s în Franța, fără să știe că la masă se aflau 11 membri înarmați ai unei forțe paramilitare de elită. Ulterior, cei doi au fost prinși și arestați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: