Redactia.ro
Home » Știri » Dramă! A murit „îngerul” care a salvat zeci de vieţi, în România. Familia lui tocmai i-a anunţat decesul

Dramă! A murit „îngerul” care a salvat zeci de vieţi, în România. Familia lui tocmai i-a anunţat decesul

lumanare doliu

Sistemul medical din ţara noastră a primit o mare lovitură! A plecat dintre noi cel care poate fi considerat un înger, având în vedere că a salvat zeci de vieţi.

E vorba despre doctorul Dumitru Ghiuș, de la Spitalul Orășenesc „Ioan Lascăr”, din Comănești, județul Bacău.

A fost primul chirurg din Comăneşti

Doctorul Dumitru Ghiuș a fost primul chirurg al secției de chirurgie înființate în 2004 în spitalul din Comănești.

Am pierdut un om minunat, un suflet mare si om de profesie remarcabil. Sincere regrete si o vesnica tristete în sufletele noastre!”, a anunţat, pe Facebook, spitalul în care a lucrat în ultimii aproape 20 de ani.

Trupul neînsuflețit este depus la Parohia Sfântul Arhidiacon Ștefan, Comănești! Duminică, 2 aprilie, la ora 12:00, va fi transportat în satul natal, Borșani, comuna Coțofănești, unde cei care doresc vor putea să-i aducă un ultim omagiu.

Dr. Dumitru Ghiuș va fi înmormântat marți, 4 aprilie 2023.

CNAS, probleme cu sistemul informatic

Altfel, problemele sistemului de sănătate din România sunt multe. Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) reclamă că de o lungă perioadă de timp sistemul informatic pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este nefuncțional, ceea ce afectează în mod direct accesul pacienților la servicii medicale și blochează activitatea cabinetelor medicale.

Societatea Naţională de Medicină Familiei este solidară cu pacienţii şi cu medicii practicieni în această perioadă dificilă cauzată de disfuncţionalităţile Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI).

Solicităm CNAS să trateze cu respect atât pacienţii, cât şi medicii care lucrează în sistemul de asigurări de sănătate şi să remedieze cu celeritate platforma informatică.

Solicităm de urgenţă asumarea nefuncţionării sistemului informatic pus la dispoziţie de CNAS, introducerea formularelor electronice în locul tipizatelor pe suport de hârtie, precum şi prevederea ca toate formularele, inclusiv toate tipurile de reţete, să fie doar în format electronic, fără să mai fie necesară tipărirea lor în cabinete„, afirmă medicii de familie într-un comunicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: