Redactia.ro
Home » Monden » Drama ascunsă a Monicăi Bârlădeanu. De ce a decis tatăl actriței să se sinucidă: „Zgomotele înfundate, ştii cum e când loveşti un corp şi corpul ăla se loveşte de altceva”

Drama ascunsă a Monicăi Bârlădeanu. De ce a decis tatăl actriței să se sinucidă: „Zgomotele înfundate, ştii cum e când loveşti un corp şi corpul ăla se loveşte de altceva”

Dramele prin care a trecut Monica Bârlădeanu de-a lungul vieții.

Monica Bârlădeanu este una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe românești, o prezență strălucitoare în lumea cinematografiei și televiziunii. În spatele succesului și al zâmbetului său luminos, însă, se ascunde o poveste de viață marcată de durere și luptă, o copilărie și adolescență tumultuoasă, marcate profund de figura unui tată dependent de alcool și de violență.

Copilăria marcată de durere a Monicăi Bârlădeanu

Într-un moment de sinceritate rar întâlnit, Monica Bârlădeanu a deschis porțile trecutului său, vorbind despre traumele și provocările cu care s-a confruntat încă din fragedă copilărie. Mama actriței, Minodora Tătărușanu, a fost stâlpul familiei, o femeie care a muncit neîncetat pentru a-și întreține cei trei copii și a gestiona greutățile vieții alături de un soț violent și dependent de alcool.

Viața de zi cu zi în familia Bârlădeanu era una plină de încercări. Monica își amintește cum mama ei, revenind acasă după o zi întreagă petrecută cu copiii de la grădiniță, era nevoită să facă față și haosului domestic, într-un mediu în care comunicarea și înțelegerea emoțională erau aproape imposibile din cauza tensiunilor constante și a absenței unui dialog deschis.

„Mama mea venea de la 30 de copii de la grădiniță, înnebunită, săraca, la alți 3 acasă, care ardeau fasolea, dădeau laptele pe foc, au lăsat apa deschisă și s-a inundat sufrageria. De toate. Venea și la un soț cu care nu se înțelegea, nu avea o relație. Atunci era foarte complicat să vin și eu cu întrebările mele și cu trăirile mele emoționale.

Era foarte complicat pentru că mama ducea pe umerii ei foarte multe. Fratele mai mare a trecut așa cumva prin adolescență foarte izolat și apoi a și plecat la școala militară devreme. El nu a fost neapărat disponibil pentru dialog și nu aveam tipul ăsta de dialog. Cred că nici nu știam cum”, spunea Monica Bîrlădeanu în cadrul podcastului „Fain și Simplu’ al lui Mihai Morar.

Tragedia care a schimbat viața familiei Bârlădeanu

Situația familiei a atins un punct critic odată cu tragicul gest al tatălui, care a ales să-și pună capăt zilelor. Monica își amintește cu durere ultima întâlnire cu tatăl său, cu doar o lună înainte de tragedie, un moment care a lăsat o rană adâncă în sufletul său și al fraților săi.

Teroarea și frica induse de violența domestică, descrise de Monica cu o sinceritate copleșitoare, sunt răni care nu se vindecă ușor, chiar și după ani de zile. Sunetul „zgomotelor înfundate” și senzația de teroare care o cuprindea în astfel de momente sunt mărturii ale impactului devastator pe care violența în familie îl poate avea asupra copiilor.

„Zgomotele înfundate, ştii cum e când loveşti un corp şi corpul ăla se loveşte de altceva, dar e un perete şi e o bufnitură. Loviturile în corp sună într-un anume fel. (n.r. simţeam) Teroare. Mai mare teroare era când după un episod din asta nu mai zicea niciunul nimic şi atunci îmi era frică să deschid uşa”, povestea Monica Bârlădeanu, într-e emisiune difuzată de Pro TV.

Actrița își amintește ultima întâlnire cu părintele său. „A fost ultima lui vizită la noi acasă. El a murit după o lună (…).”, mai povestea actrița.

Viața actriței după durere

Cu toate acestea, Monica Bârlădeanu a reușit să transforme durerea și greutățile în forță și determinare, construindu-și o carieră impresionantă în actorie și devenind un model de urmat pentru multe femei. Povestea sa de viață este un exemplu emoționant de reziliență și curaj, de capacitatea de a merge mai departe, chiar și când trecutul pare să te tragă înapoi.

Monica Bârlădeanu continuă să inspire prin talentul, grația și forța sa, dar și prin deschiderea de a vorbi despre propriile vulnerabilități și lupte, oferind speranță și încurajare celor care se confruntă cu situații similare. Povestea sa dureroasă, dar și triumful asupra adversității, rămân mărturii ale puterii spiritului uman de a depăși orice obstacol.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: