Redactia.ro
Home » Știri » Drama familiei Furdui. Stabiliți în Germania, Petru și Camelia se chinuie să-și recupereze cei șapte copii

Drama familiei Furdui. Stabiliți în Germania, Petru și Camelia se chinuie să-și recupereze cei șapte copii

GALERIE FOTO (2) Familia Furdui

Drama familiei Furdui. Soții Furdui se chinuie de la sfârșitul lunii aprilie a acestui an să își recupereze cei șapte copii preluați de Protecția Copilului din Germania. Totul a început după ce copilul cel mare s-a plâns de relația cu părinții, dar și de faptul că cei doi băieți mai mici sunt loviți de mamă.

Drama familiei Furdui. Stabiliți în Germania, Petru și Camelia se chinuie să-și recupereze cei șapte copii

Drama familiei Furdui. Petrică și Camelia Furdui trec printr-un adevărat coșmar, după cei șapte copiii ai lor au fost preluați de Protecția Copilului din Germania. Aceștia s-au stabilit în Germania de câțiva ani, iar în luna aprilie a acestui an, autoritățile le-au luat copiii. Povestea dramatică a început după ce fiul lor cel mare, în vârstă de 16 ani, a povestit că uneori, frații săi mai mici sunt bătuți de mamă.

Protecția Copilului a descoperit că familia Furdui merge săptămânal la biserică, ajungând la concluzia că aceștia sunt mai stricți cu copiii săi. Conform mătușii copiilor, Camelia era acasă când a fost vizitată de două femei, iar după un timp a venit și a treia. Trei dintre copiii săi se aflau la școală, iar patru se aflau acasă cu mama. Ulterior, aceștia au fost luați de autorități. Potrivit mătușii, cazul a luat o turnură tragică după ce băiatul cel mare, a fost diagnosticat cu scleroză multiplă, boală manifestată prin tulburări de comportament și probleme psihologice precum confuzie, anxietate și depresie.

„El era într-o fază în care nu ştia ce se întâmplă cu el. Discuţiile cu ei l-au ajutat să îşi canalizeze frustrarea, nemulţumirea. Acuzaţiile sunt mai multe: cea mai simplă este aceea că i-au disciplinat fizic pe băieţii mai mici. Nu a existat o anchetă propriu-zisă. Părinţii nefiind de acord cu măsurile luate, s-a declanşat un proces, iar instanţa a numit un psiholog, care nici până în ziua de azi nu a terminat evaluarea. Psihologul ar trebui să spună dacă copiii trebuie să fie cu părinţii sau nu”, a explicat mătuşa copiilor pentru Adevărul.ro.

Familia Furdui, drama Sursa foto: Adevarul

Părinții sunt obligați să vorbească în limba germană la întâlnirile cu copiii lor

De opt luni, Camelia și Petru așteaptă să își ia copiii acasă. Paraschiva Bloju, sora Cameliei Furdui, a declarat că cei doi părinți nu au fost supuși unei anchete de părinți care să stabilească dacă cei mici sunt abuzați. „La dosar au fost depuse declaraţii ale medicilor care i-au consultat pe copii, ale profesorilor, ale vecinilor care au spus că nu au văzut niciodată semne ale abuzului. Toate aceste declaraţii nu au fost luate în considerare. Întârzie nepermis de mult evaluarea”, a declarat Paraschiva Bloju. În luna octombrie a avut loc două întâlniri cu părinții, iar una dintre întrebări a fost legată de interpretarea textului biblic care se referă la folosirea nuelei în educația copiilor.

În aceste luni, copiii au stat departe de părinți, dar și unii de alții. Copiii cei mari au fost mutați în două cămine, iar fetița cea mică, de un an și jumătate la momentul preluării, a fost dată în plasament unui asistent maternal. „Fetiţa cea mică a suferit un şoc foarte puternic. A fost despărţită în decurs de jumătate de oră de toţi fraţii. S-au despărţit în parcarea unui supermarket. Practic i-au smuls-o fetiţei mai mari din braţe. Asistenta maternală a povestit că în primele zile a plâns într-una. Încet-încet s-a ataşat de asistenta maternală. I-a spus «mama» asistentei maternale, lucru pe care nu numai că îl permite, dar şi îl încurajează”, a mai spus Paraschiva Bloju.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: