Redactia.ro
Home » Știri » DRAMA românilor care au călătorit pe Titanic. Cine au fost mama şi fiul care au scăpat din „ghearele” Atlanticului

DRAMA românilor care au călătorit pe Titanic. Cine au fost mama şi fiul care au scăpat din „ghearele” Atlanticului

Cel mai mare mister din filmul Titanic. Mulți fani au plâns din această cauză

Vaporul Titanic a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, pe data 10 aprilie 1912. Pe 14 aprilie, la patru zile de la plecare, nava a lovit un aisberg și după câteva ore s-a scufundat.

Pe vaporul Titanic se aflau și doi români, deşi, iniţial, mama şi fiul la care facem referire au fost înregistraţi ca şi călători cu naţionalitate rusă.

Bella și Meir Moor, aproape de moarte

Bella și Meir Moor, mamă și fiu. Ei sunt românii care s-au îmbarcat pe Titanic. Numele celor doi și naționalitatea apare într-un document provenit de pe vasul Carpathia, primul care a ajuns la locul dezastrului și i-a salvat pe naufragiați.

Semn că cei doi au supraviețuit nafragiului. La început, Bella și Meir Moor au fost catalogați ca fiind de origine rusă. Abia după cercetări mai amănunțite ale fișelor celor care au debarcat de pe Carpathia, s-a aflat că Bella și Meir erau, de fapt, români.

Inițial, cei doi aveau bilete pentru vasul MS Adriatic, operat tot de compania White Star Line, însă din cauza unei greve spontane au fost transferaţi în ultimul moment pe Titanic, deținut de aceeași firmă.

Bella, originară din România, trăise în ultimii ani în Rusia. Cei doi intenționau să ajungă în Statele Unite ale Americii pentru a fugi de persecuțiile Imperiului Rus asupra evreilor. Soțul Bellei, de profesie militar, murise în urmă cu puțină vreme, cel mai probabil în războiul ruso-japonez.

Au plătit pe bilete 12,9 lire

Femeia a plătit 12,9 lire pentru biletul lor la clasa a treia, echivalentul a 60 de dolari americani de acum. În clipa în care s-au urcat la bordul Titanicului, Bella avea 29 de ani, iar fiul ei 7.

La ora 23:40, pe data de 14 aprilie, când nava a lovit un aisberg, Bella a beneficiat de faptul că era femeie și avea și un copil și a fost urcată în barca cu numărul 14. Astfel, cei doi au scăpat cu viață din una dintre cele mai mari tragedii nautice.

Soțul femeii era de profesie militar și s-a stins din viață cu puțin timp înainte ca Bella să-și ia fiul și să se îmbarce pe Titanic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: