Redactia.ro
Home » Știri » Scafandrii au făcut o descoperire surprinzătoare după 26 de ani de la scufundarea Titanicului VIDEO

Scafandrii au făcut o descoperire surprinzătoare după 26 de ani de la scufundarea Titanicului VIDEO

Scafandrii au făcut o descoperire surprinzătoare după 26 de ani de la scufundarea Titanicului

Scafandrii au făcut o descoperire surprinzătoare după 26 de ani de la scufundarea Titanicului. Iată detaliile!

Scafandrii au făcut o descoperire surprinzătoare după 26 de ani de la scufundarea Titanicului

În cadrul unei expediții la epava Titanicului la începutul acestui an, Nargeolet și alți patru cercetători au mers la locația înregistrată anterior de blip pentru a căuta obiectul misterios pe care îl reprezenta. Din cauza magnitudinii blip-ului, Nargeolet crezuse că se află în căutarea unei alte epave – în schimb, a găsit un recif stâncos, alcătuit din diverse formațiuni vulcanice și plin de homari, pești de mare adâncime, bureți și mai multe specii de corali care ar putea avea mii de ani vechime.

„Este fascinant din punct de vedere biologic. Animalele care trăiesc acolo sunt foarte diferite de cele care se găsesc altfel, trăind în oceanul abisal”, a declarat Murray Roberts, profesor de biologie și ecologie marină aplicată la Universitatea din Edinburgh, Scoția, și unul dintre cercetătorii din expediție. (Nargeolet) a făcut o lucrare științifică foarte importantă. A crezut că este o epavă și s-a dovedit, după părerea mea, chiar mai uimitoare decât o epavă”, potrivit CNN.

Câmpia abisală este un termen folosit pentru a descrie fundul oceanului la o adâncime de 3.000 până la 4.000 de metri, care reprezintă 60% din suprafața Pământului, potrivit lui Roberts. Se crede că este un fund de mare fără caracteristici, noroios și fără prea multă structură. În câteva ocazii, scafandrii au observat formațiuni stâncoase pe câmpie. De la recenta descoperire din apropierea Titanicului, Roberts crede acum că astfel de caracteristici ar putea fi mai frecvente decât se credea anterior.
De asemenea, zonele stâncoase ar putea ajuta la explicarea distanțelor pe care bureții și coralii le parcurg pe fundul oceanului, ceea ce a fost întotdeauna un mister pentru oamenii de știință. În mediul noroios în care sunt observați de obicei, există puține suprafețe dure de care aceste specii să se agațe pentru a crește și a se reproduce.

„Uneori apar în locuri în care ne gândim: „Ei bine, cum au ajuns acolo? Ei nu trăiesc suficient de mult timp pentru a ajunge acolo”, a spus Roberts.

„Dar dacă există mai multe dintre aceste locuri stâncoase, aceste trepte, decât am crezut noi vreodată, cred că ne-ar putea ajuta să înțelegem distribuția acestor specii în ocean”.

Specialiștii analizează imaginile surprinse

Cercetătorii lucrează în prezent la analizarea imaginilor și videoclipurilor realizate de recif în timpul scufundării lor și intenționează să își împărtășească descoperirile pentru a îmbunătăți cunoștințele colective ale comunității științifice despre viața din adâncuri. Roberts speră, de asemenea, să lege această descoperire de un proiect mai amplu privind ecosistemul Oceanului Atlantic pe care îl conduce, numit IAtlantic, care va permite studierea și protejarea în continuare a ecosistemului fragil din interiorul recifului.

În apropierea Titanicului mai există un alt punct sonar pe care Nargeolet speră să îl identifice într-o expediție viitoare. Acesta a fost înregistrat în cadrul aceluiași sondaj pe care l-a efectuat cu ani în urmă, între epava Titanicului și reciful nou descoperit – numit acum Nargeolet-Fanning Ridge, după numele său și al specialistului în misiuni al expediției din 2022, Oisín Fanning. Nargeolet se așteaptă ca orice ar fi, să fie chiar mai mare decât acest recif.
OceanGate Expeditions și fundația lor – care, împreună cu Fanning, au oferit sprijinul financiar pentru scufundarea lui Nargeolet din acest an – își vor continua activitatea de cercetare longitudinală a Titanicului și a zonelor înconjurătoare în 2023.

„Viața marină … a fost atât de frumoasă. A fost cu adevărat incredibil, pentru că nu mă așteptam să văd așa ceva în viața mea. Voi fi foarte fericit să continui să mă uit la Titanic.”, a spus Nargeolet.

 

Sursa foto: Captură video YouTube/Celebritypillstv

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: