Redactia.ro
Home » Știri » DUREREA unei familii scoase de sub dărămături. Copilul de 12 ani a decedat la spital, iar părinţii se zbat între viaţă şi moarte

DUREREA unei familii scoase de sub dărămături. Copilul de 12 ani a decedat la spital, iar părinţii se zbat între viaţă şi moarte

Salvările miraculoase văzute în ultima săptămână, în Turcia, au fost scene de bucurie incredibilă amestecată cu tristețe, întrucat unii copii sunt scoși în viață din dărâmăturile caselor lor doar pentru a constata că restul familiei lor apropiate nu a supraviețuit.

Agențiile de ajutor avertizează că este prea devreme pentru a spune cu exactitate câți copii au rămas orfani în tragedie.

Drama unei familii: copilul a murit, părinţii trăiesc

O familie din Antakya a fost marcată pe viaţă. Dacă părinţii se zbat între viaţă şi moarte, la spital, copilul de 12 ani n-a mai supravieţuit şi a decedat la câteva ore după ce a fost scos de sub dărămături, după cutremurul din Turcia din urmă cu 12 zile.

De asemenea, echipele de salvare au scos vineri trei persoane în viață de sub clădirile prăbușite în Turcia, la 11 zile după cutremurele care au făcut peste 45.000 de morți, au lăsat milioane de oameni fără adăpost și au declanșat un uriaș efort de ajutorare.

Experții spun că cele mai multe salvări au loc în cele 24 de ore care urmează unui cutremur. Cu toate acestea, o adolescentă a fost salvată la 15 zile după cutremurul puternic din Haiti din 2010, ceea ce dă speranța că mai multe persoane ar putea fi găsite.

263 de copii, fără familii?

Informațiile cu privire la numărul exact de copii rămași fără părinți sunt încă neclare. Potrivit Ministerului Familiei și Serviciilor Sociale din Turcia vineri, familiile a 263 de copii care au fost scoși din dărâmături din Turcia nu au putut fi contactate.

Dintre acești copii, 162 continuă să primească îngrijiri în spital, în timp ce 101 copii au fost transferați la unitățile competente ale ministerului și luați în îngrijire instituțională după tratament.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: