Redactia.ro
Home » Stil de viață » Durerile de spate, cauze și tratamente specifice. Nu arată întotdeauna o afecțiune a oaselor

Durerile de spate, cauze și tratamente specifice. Nu arată întotdeauna o afecțiune a oaselor

Durerile de spate, cauze și tratamente specifice. Nu arată întotdeauna o afecțiune a oaselor

O mulțime de oameni suferă de dureri de spate. De multe aceștia nu știu care sunt cauzele și vor să afle care este tratamentul pentru astfel de afecțiuni. 

Durerile de spate, cauze și tratamente specifice. Nu arată întotdeauna o afecțiune a oaselor

În general, durerea de spate este consecința unei probleme a uneia sau mai multor părți ale regiunii inferioare a spatelui, precum ligamentele, mușchii, nervii sau structura osoasă care alcătuiește șira spinării.

De asemenea, durerea lombară se mai poate manifesta ca urmare a unei afecțiuni la un organ care se află în această zonă, precum rinichii sau plămânii. Cauzele frecvente ale durerii de spate sunt mușchii încordați și afecțiunile zonei lombare. Tensiunea din mușchi și ligamente cauzează adesea dureri lombare. Încordarea apare, de obicei, ca urmare a ridicării incorecte a obiectelor grele sau în urma unor mișcări bruște și incomode. Încordarea poate apărea și că urmare a suprasolicitării. Spre exemplu, senzația de durere și „intepenire” după câteva ore de muncă în grădină sau după practicarea unui sport.

Există multe alte posibile cauze ale durerii de spate însă majoritatea dintre acestea sunt rare. Adresează-te medicului dacă ai dureri constante de spate. După excluderea cauzelor cel mai des întâlnite, medicul te va supune unor analize pentru a stabili dacă durerile tale de spate au cauze mai rare.

Simptomele durerii de spate

Durerile de spate pot avea multe simptome, inclusiv o senzație difuză de durere în zona lombară, durere ascuțită, fulgerătoare, care străbate piciorul, imposibilitatea de a sta drept în picioare, plajă de mișcare scăzută și abilitate redusă de a flexa spatele. Simptomele durerii lombare în caz de încordare sau suprasolicitare sunt, de obicei, de scurtă durată, dar pot ține și câteva zile sau săptămâni. Durerile de spate cronice sunt cele care durează de peste trei luni.

Unii specialiști recomandă să te adresezi medicului dacă durerea lombară nu trece după trei zile de auto-îngrijire. Un examen fizic este de ajuns pentru a diagnostica durerea de spate, în timpul căruia medicul va testa mobilitatea coloanei vertebrale și abilitatea de a stă în șezut sau în picioare și de a merge. Medicul ți-ar putea analiză și reflexele, forță picioarelor și abilitatea de a simți senzații în picioare.

Majoritatea cazurilor de durere de spate pot fi tratate prin administrarea de antiinflamatoare și analgezice, aplicarea de comprese reci sau calde, practicarea exercițiilor fizice pentru îmbunătățirea posturii și întărirea musculaturii abdominale și a spatelui, acupuncura sau masaj. În cazul durerilor grave este necesar să te adresezi medicului pentru un tratament adecvat, care, uneori, poate presupune o intervenție chirurgicală.

Lipsa vitaminei D

Lipsa vitaminei D, numită și ”vitamina soarelui” este destul de frecventă, în special iarna. Riscurile la care suntem expuși din cauza lipsei acestei substanțe nutritive din corp sunt îngrijorătoare.

„Deficitul de vitamina D, în special la o vârstă înaintată, poate conduce la osteoporoză și osteomalacie (decalcifierea oaselor)”, punctează dr. Lona Sandon, de la Universitatea din Sud-Vestul Texasului, Dallas. De asemenea, poate crește riscul dezvoltării cancerului și chiar a tuberculozei, notează experții de la Harvard.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: