Redactia.ro
Home » Știri » Elena Udrea poate evita extrădarea, dar și pedeapsa. Ce a declarat avocatul acesteia

Elena Udrea poate evita extrădarea, dar și pedeapsa. Ce a declarat avocatul acesteia

Elena Udrea este încă reținută în Bulgaria și tocmai a cerut arest la domiciliu. Aceasta a mai solicitat instanței să nu o predea României prin extrădare. Avocații săi au prezentat o serie de probe şi motive pentru care este necesar ca fostul ministru al Turismului să-și ispășească pedeapsa în libertate.

Elena Udrea poate evita extrădarea, dar și pedeapsa

Instanța bulgară nu a fost convinsă până acum, dar una dintre măsuri poate să-i dea Elenei Udrea succes de cauză.

Elena Udrea s-a plâns de condițiile din închisorile din România, spunând că a fost arestată în condiții insalubre. Din acest motiv, autoritățile bulgare au solicitat Ministerului Justiției din România un raport. Acesta solicită informații  privind mediul în care trăiesc deținuții.

Fostul ministru a povestit deja autorităţilor ţării vecine experienţele sale din închisoarea Târgşor .Pe lângă condițiile inimaginabile în care a trebuit să trăiască, Elena Udrea a declarat că a primit și amenințări cu moartea!

Elena Udrea, motive pentru care să nu fie extrădată în România

Elena Udrea are mai multe motive pe care le-a prezentat în instanța din Bulgaria și care pun bazele demersului care are drept scop să nu fie extrădată. Și asta nu e tot! Ea cere să fie pedepsită la domiciliu. Potrivit documentelor prezentate de avocați, fostul ministru suferea de osteoporoză și a cerut azil politic în Grecia pentru a trata această afecțiune.

„Este foarte posibil ca statul român să își retragă mandatul european de arestare. Gândiți-vă că singurul dosar în care s-a pronunțat în felul acesta în contestația în anulare este al Elenei Udrea și, dacă ținem cont de echitatea procedurilor din justiția din România, care e prevăzută și în Constituție, și în CEDO.

Dacă ținem cont de rolul primordial al Înaltei Curți, acela de a unifica jurisprudența, în condițiile în care Înalta Curte de Casație a dat soluții diferite în alte dosare și în dosarul Elenei Udrea a dat soluția pe care o cunoașteți, este posibil.

Pentru că mai sunt căi de atac, unele chiar pe rol, cum ar fi recursul în casație”, a declarat Veronel Rădulescu, unul dintre avocații fostului ministru al Turismului, pentru bugetul.ro.

Elena Udrea se află în custodia poliției bulgare, iar pe 19 aprilie, justiția bulgară va decide dacă o vor extrăda sau nu pe fosta figură politică a României. Pe 7 aprilie, înainte ca instanța să o condamne la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fugit din România, ajungând în Bulgaria, unde a fost reținută chiar la vama cu Grecia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: