Redactia.ro
Home » Știri » Elena Udrea rămâne în arest preventiv. Extrădarea fostei politiciene a fost amânată până pe 14 aprilie

Elena Udrea rămâne în arest preventiv. Extrădarea fostei politiciene a fost amânată până pe 14 aprilie

Elena Udrea rămâne în arest preventiv.

Elena Udrea rămâne în arest preventiv. Fostul ministru al Turismului a primit sentința de 6 ani de închisoare cu executare. Elena Udrea a fugit, joi dimineață, din țară, dar a fost prinsă în Bulgaria, sâmbătă fiind audiată. Instanța a decis ca aceasta să rămână în arest la data de 14 aprilie.

Elena Udrea rămâne în arest preventiv. Extrădarea fostei politiciene a fost amânată până pe 14 aprilie

Elena Udrea a fost condamantă la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Fosta politiciana a fugit din România, joi dimineață, înainte de a primit sentința instanței. Ulterior, Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, iar în precedent se află în custodia autorităților din Bulgria. Sâmbătă, Udrea s-a prezentat la instanța care a judecat cererea la extrădare. Aceasta va rămâne în detenția în Bulgaria până se decide executarea mandatului european.

Pe 14 aprilie, la ora 10.00, la Curtea din Sofia se va judeca apelul la decizia de astăzi. Udrea a fost reținută în Bulgaria, în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile românești, ea fiind inițual reținută pentru 24 de ore, măsura fiind prelungită cu 72 de ore. Elena Udrea a fost condamnată de magistrații Curții Supreme la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, în care a fost acuzată de luare de mită și abuz în serviciu.

Elena Udrea a vorbit, sâmbătă, în fața instanței din Bulgaria, unde a declarat că este  „o mamă, vă rog să țineți cont de asta!” Fosta politiciană a fost srprinsă în timp ce plângea în sala de judecată, cerând o altă măsură, dar nu arestul, pentru a fi alături de copilul ei, potrivit antena 3.

Pe 21 aprilie 2015, procurorii DNA au decis să o trimită în judecată pe Elena Udrea sub acuzațiile de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, Elena Udrea, în perioada în care era ministru al Dezvoltării Regionale si Turismului, ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate acestia ar fi primit, cu știința Elenei Udrea, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale, pentru a le garanta plata la timp a lucrătorilor finanțate de minister.

Greșeli comise de statul român în judecarea fostului ministru

Autoritățile din România au depus documentele necesare pentru aducerea în țară a fostului ministru condamnat la închisoare, dar procesul s-a amânat, vineri, pentru că actele oficiale nu erau traduse și nu a fost niciun translator. Ședința a durat 20 de minute, timp în care judecătorii bulgari nu au putut lua o decizie în cazul Elenei Udrea.  După ce a fost dată sentința, polițiștii au mers acasă la Elena Udrea, dar aceștia nu au găsit-o acasă. Ulterior, Poliția Română a dat-o în urmărire generală, fiind emis pe numele acestia un mandat european de arestare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: