Redactia.ro
Home » Știri » Elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu vor reîncepe luni cursurile online. Când se va încheia vacanța pentru copiii din celelalte clase?

Elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu vor reîncepe luni cursurile online. Când se va încheia vacanța pentru copiii din celelalte clase?

Elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu vor reîncepe luni cursurile online

Elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu vor reîncepe luni cursurile online. Începând de astăzi, elevii din clasele a VIII-a și cei din clasele a XII-a vor reîncepe cursurile online ale semestrului al doilea. Pentru clasele terminale structura anului școlar nu a fost modificată.

Elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu vor reîncepe luni cursurile online. Când se va încheia vacanța pentru copiii din celelalte clase?

Elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu vor reîncepe luni cursurile online. În intervalul 12 aprilie-29 aprilie, clasele terminale de gimnaziu și liceu vor participa online la toate activitățile didactice. Pentru elevii clasei a VIII-a și a XII-a, structura anului școlar nu a suferit nicio schimbare, iar vacanțele de primăvară rămânân la datele planificate și cunoscute, și anume în intervalul 2 aprilie-11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice și 30 aprilie-9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe. Vacanța pentru elevii din celelalte clase se va termina pe 4 mai. Grupele din învățământ preșcolar, clasa pregătitoare, I – a VII-a şi clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a vor finaliza semestrul în data de 25 iunie, în loc de 18 iunie.

Referitor la examenele naționale acestea se vor defășura la datele stabilite, conform calendarelor aprobate:

  • 22-25 iunie Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a
  • 28 iunie-1 iulie probele scrise ale examenului de Bacalaureat

Conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educației, probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat vor fi echivalate.

Structura anului școlar ar putea fi modificată

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat duminică, că ar putea fi modificată structura anului școlar și să se revină la trimestre în loc de simestre. Dar, vor mai exista discuții legate de acest subiect cu sindicatele, asociațiile de părinți și ale elevilor. De asemenea, elevii ar putea reveni la școală la 1 septembrie, odată cu profesorii. „Acest an scolar 2021-2022 ar urma sa inceapa cursurile pe data de 13 septembrie. Sigur pledam pentru extinderea duratei anului scolar. In acelasi timp este nevoie si de predictibilitate.Ministerul Educatiei este dispus sa ia in considerare reanalizarea structurii anului scolar, cu o singura conditie. Aceasta solicitare sa fie facuta prin consens de catre partenerii de dialog social. Toti elevii si parintii din Romania cunosc o anumita structura.Ministerul Educatiei, in oricare dintre variante va propune, din timp, extinderea anului scolar incepand cu septembrie 2022″, a afirmat Sorin Cimpeanu.

Întrebat ce ar putea însemna revenirea la trei trimestre în anul școlar, Ministrul Educației a declarat că referitor la acest lucru sunt argumente pro și contra, fiind nevoie de consultare publică. Societatea civilă a consultat liderilor politici o soluție pentru garantarea unui număr minim de zile de școală într-un an calendaristic, și măsuri concrete pentru ca Româia să nu aibă cel mai comprimat an școlar din Uniunea Europeană.

Asociațiile de părinți propun ca anul școlar să aibă un număr mediu de zile echivalent cu cel din primele 10% țări în topul testărilor PISA, începerea cursurilor la 1 septembrie 2021 în următorul an școlar și vacanțe mai scurte, ritmice, periodice, în timpul anului școlar, fiind de părere că vacanțele lungi afectează copiii și nivelul la care ei revin la școală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: