Redactia.ro

Elevii unei școli din Bacau au primit lapte expirat. Cum a comentat DSP

Elevii unei școli din Bacau au primit lapte expirat

Lapte expirat în școli! Elevii unei școli din Bacău au primit lapte expirat din partea instituției în care învățau. Doar vigilența unuia dintre părinți a salvat situația de la o adevărată tragedie.

Lapte expirat într-o școală din Bacău

Autoritățile competente au fost sesizate de către un părinte grijuliu, care a descoperit că fiul lui a primit lapte expirat de două luni de la școala în care învăța.

Astăzi, angajații Direcției de Sănătate Publică Bacău s-au prezentat la Șocla „Alexandru Ioan Cuza” din Bacău pentru a verifica alimentele primite de elevi. „Am primit o sesizare. În acest moment, echipa de control este la fața locului. Sesizarea am primit-o seara trecută (marți – n.r.) în jurul orei 21.00, pe email. Un părinte ne-a trimis o fotografie cu două cutiuțe de lapte expirate din iulie”, a comentat situația, pentru Mediafax, Alin Năstasă, directorul DSP Bacău.

Guvernul alocă doar 1,92 lei pe zi

Momentan nu se știe dacă e vorba despre o neglijență din partea școlii, ori o problemă mult mai mare. Cert e că, la începutul anului școlar, Guvernul a anunțat un nou buget alocat programului „Lapte, corn, fructe și legume în școli”.

Potrivit acelei hotărâri, Guvernul României oferă copiilor doar 1,92 de lei pe zi, anunță Antena1. Decizia vine după ce au existat mai multor zvonuri cum că ministrul Eugen Orlando Teodorovici ar fi vrut să scoată cu totul acest program.

Citește și: Noul Cod Rutier. Ce îi așteaptă pe șoferi și ce sancțiuni riscă aceștia

Loading...