Redactia.ro
Home » Știri » Emil Boc propune organizarea unui concert experiment la Cluj: ”Să vedem dacă putem relua festivalurile”

Emil Boc propune organizarea unui concert experiment la Cluj: ”Să vedem dacă putem relua festivalurile”

Primarul Clujului, Emil Boc, vine cu o propunere față de autoritățile din Capitală. Emil Boc își dorește să organizeze un concert tip experiment, pentru a se vedea dacă riscul de infectare este atât de mare. Ideea fostului premier a fost inspirată de la autoritățile din Barcelona unde s-a pus în aplicare un astfel de eveniment-test, la care au luat parte 5.000 de oameni.

Emil Boc propune organizarea unui concert experiment la Cluj: ”Să vedem dacă putem relua festivalurile”

Emil Boc, primarul Clujului, spune că vrea să organizeze un concert experiment, așa cum au făcut și autoritățile din Barcelona. Emil Boc vrea să descopere dacă riscul de infectare este atât mare, în condițiile în care el este un susținător al deschiderii evenimentelor și festivalurilor.

„Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul. Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel European. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să găsească o soluție unitară. Avem infrastructura – stadion, sală polivalentă – pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele”, a declarat Emil Boc la Digi 24.

Potrivit edilului, acest experiment ar permite găsirea unei soluții la nivel național, pentru organizarea spectacolelor. De altfel, Emil Boc dă asigurări că orașul său dispune de infrastructura necesară pentru implementarea unui astfel de test.

„Noi ne oferim să testăm o asemenea modalitate pentru a da autorităților ocazia să găsească o soluție unitară după aceea pentru întreaga țară. Prioritate trebuie să aibă sănătatea populației și siguranța tuturor la un concert, dar deja în Europa lucrurile evoluează destul de repede și se poate ca în condiții de siguranță să se desfășoară astfel de festivaluri.Urmăresc cu interes rezultatele studiului de la Bercelona, în 30 de zile vom avea și raportul oficial: din 5.000 care au participat, câți s-au îmbolnăvit după concert. Noi avem infrastructura și stadion si sală polivalentă pentru a putea testa cu un număr redus o asemenea soluție, pentru viitor, pentru a știi cum să ne pregătim pentru festivalurile din vară și din toamnă”, a mai adăugat Boc.

Emil Boc, despre restricțiile impuse la nivel național

Emil Boc este de acord cu restricțiile impuse de autorități și îi dă dreptate premierului Florin Cîțu.

”Premierul are dreptate, trebuie să găsim un echilibru între restricții și deschidere, pentru că oamenii sunt extrem stresați după un an de pandemie dar în același timp trebuie să știm că ne aflăm într-un moment critic în care efortul fiecăruia dintre noi este decisiv”, a conchis Emil Boc.

Concert experiment în Barcelona

În Barcelona a fost organizat un concert rock, într-un loc închis, unde au participat 5.000 de persoane. S-au respectat regulile anti-Covid, printre care  testarea cu test antigen și purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată perioada desfășurării spectacolului. Doar 8 persoane au fost oprite de la pariticipare, deoarece au fost confirmate pozitiv. Acum se așteaptă rezultatul general al evenimentului pus în aplicare în plină pandemie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: